Acasa Cultura-ReligieCultura Scandalul Realitatea TV-RTV. CNA atenţionează România TV

Scandalul Realitatea TV-RTV. CNA atenţionează România TV

scris de L.M.
78 afisari

Scandalul Realitatea TV-RTV. CNA atenţionează România TV. CNA a decis joi să trimită postului România Tv o scrisoare de atenţionare prin care canalului i se solicită să respecte decizia instanţei de a nu mai folosi o siglă care ar putea induce confuzie publicului.

Scandalul Realitatea TV-RTV. CNA atenţionează România TV

Scandalul Realitatea TV-RTV. CNA atenţionează România TV

„Până la pronunţarea instanţei de recurs să nu mai folosească publicitarea audiovizuală a site-ului şi să aibă grijă la siglă să nu mai creeze confuzii. Este generatoare de confuzie (n.r. sigla)”, a afirmat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu. Sigla cuprinde majuscula R, în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în cea inferioară „omânia”, transmite Agerpres. „De la distanţă se vede RTV şi în partea de jos a ecranului se vede o trimitere către site-ul ww.rtv.ro ceea ce induce şi mai mult în eroare publicul sau confirmă că ceea ce vezi este rtv şi nu România Tv„, a afirmat Valentin Jucan, membru CNA.

Potrivit Laurei Georgescu, eventuala nerespectare a scrisorii de atenţionare atrage într-o primă etapă amendarea postului România Tv.

Realitatea Media a adresat CNA în 2 august o somaţie-notificare publică-plângere prin care solicită revocarea deciziei privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV aparţinând S.C. Ridzone Computers SRL Ploieşti.

Realitatea Media SA este titularul mărcii RTV, conform depozitului OSIM aferent şi beneficiază de protecţia completă garantată de Legea 8/1996 privind drepturilor de autor (…) Potrivit legii suntem singura entitate îndreptăţită să folosim marca RTV (cu toate apanajele acesteia: siglă denumire) şi orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natură a crea confuzie în detrimentul nostru de către o persoană care nu are nici consimţământul nostru şi nici vreun drept legitim reprezintă o gravă eroare a drepturilor noastre”, se arată în notificarea trimisă CNA de Realitatea Media prin avocatul Mihaela Dobrescu.

Reprezentantul România Tv, avocatul Andrei Zarafiu, a precizat că postul a înaintat recurs la decizia instanţei şi că aceeaşi speţă a avut câştig de cauză în instanţă în anii anteriori.

Avocatul Realitatea Media, Andreea Dumitraşcu, a subliniat caracterul executoriu al deciziei instanţei, aceasta fiind emisă prin ordonanţă preşedinţială.

Preşedintele CNA a precizat că există o plângere penală care o vizează privind decizia instanţei dată prin ordonanţă preşedinţială în 7 august, a cărei motivare a fost primită la CNA în 20 august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult