Acasa Cultura-ReligieCultura Scriitorul Dinu Săraru a fost înmormântat în curtea casei natale din localitatea Slătioara

Scriitorul Dinu Săraru a fost înmormântat în curtea casei natale din localitatea Slătioara

scris de C.P.
202 Afisari

Născut la 30 ianuarie 1932, în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, scriitorul Dinu Săraru a adus prin operele sale în prim-plan valorile românești, lumea satului, îmbogățind patrimoniul național și omagiind țăranul român.

Scriitorul Dinu Săraru, titan al culturii românești, artist al cuvântului scris, care lasă în urmă o moștenire de neegalat în literatură, teatru și gazetărie, a fost înmormântat astăzi în curtea casei natale din localitatea Slătioara, în prezența membrilor familiei, a prietenilor și a celor care l-au apreciat.

”Dispariția sa simbolizează sfârșitul unei ere, lăsând unui gol imens în inimile noastre, dar și în cultura națională”, se arată în comunicatul emis de familia acestuia.

Născut la 30 ianuarie 1932, în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, scriitorul Dinu Săraru a adus prin operele sale în prim-plan valorile românești, lumea satului, îmbogățind patrimoniul național, omagiind țăranul român și înălțând spiritul uman.

Contribuțiile sale remarcabile în domeniul cultural au fost recunoscute și onorate cu numeroase distincții, printre care Medalia și Ordinul „Meritul Cultural”, titlul de Cavaler al Ordinului Național „Steaua României” și Premiul Național al Ministerului Culturii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS