Acasa Cultura-ReligieCultura Se cere anularea licitaţiei pentru documentele lui Emil Cioran

Se cere anularea licitaţiei pentru documentele lui Emil Cioran

scris de D.P.
7 afisari

Sorin Ilieşiu a depus o plângere oficială la procurorul general al României în care pune sub semnul întrebării legalitatea licitaţiei manuscriselor lui Emil Cioran. Ilieşiu va trimite plângerea şi către autorităţile franceze, după ce o va traduce.

Plangere penala impotriva casei care a scos la licitatie manuscrisele lui Emil CioranÎn document se arată că Ilieşiu, coautor – împreună cu Gabriel Liiceanu – al filmului documentar de lung-metraj „Apocalipsa după Cioran„, a avut acces la aceste documente despre care ştie că s-au întors în posesia cumnatei lui Emil Cioran, Eleonora Cioran, informează TVR.

În urmă cu câteva zile, Eleonora Cioran a afirmat că documentele vândute în 7 aprilie la licitaţie la Paris, i-au fost sustrase din casă de către Laurence Tacou (cetăţean francez, pe jumătate româncă, după tată) şi de către Gina Puică. Eleonora Cioran nu a sesizat poliţia la momentul respectiv.

În alte declaraţii făcute în presă Eleonora Cioran a afirmat că este prietenă cu Laurence Tacou şi că i-a permis acesteia să ia ce documente doreşte, în 2010. Laurence Tacou i-ar fi trimis mai târziu nişte bani, ca plată pentru respectivele manuscrise. Eleonora Cioran a mai confirmat că manuscrisele fuseseră evaluate de experţi ai Ministerului român al Culturii la 100.000 de euro, dar că Ministerul nu a avut fonduri pentru achizitionarea colecţiei.

Ilieşiu solicită, în plângere, ca, în baza concluziilor viitoarei anchete internaţionale, Casa Binoche şi Giquello din Paris să declare ilegală licitaţia din 7 aprilie 2011 astfel încât întreaga arhivă Cioran licitată ilegal să fie redată GRATUIT patrimoniului naţional al României, aşa cum a dorit Emil Cioran.

Vezi aici unde au ajuns documentele lui Emil Cioran licitate la Paris

1 comentariu

Sobru 13-04-2011 - 15:37

Cioran a fost pedelist.
In nici un caz liberal.
Asa sa se stie!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult