Acasa Cultura-ReligieCultura Secretul din statuia lui Buddha

Secretul din statuia lui Buddha

scris de M.I.
24 afisari

Descoperire neasteptata facuta in Olanda. O statuie a lui Buddha, veche de aproape 1.000 de ani, continea trupul mumificat al unui calugar. Nimeni nu a stiut pana acum ce ascunde aceasta statuie.
buddha statuie calugarO echipa de cercetatori care a studiat statuia a fost socata sa descopere trupul mumificat al calugarului. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei radiografii, la Centrul Medical Meander din Amsterdam. Oamenii de stiinta au studiat si cavitatile toracica si abdominala a trupului neinsufletit, cu ajutorul unei endoscopii.
Acum, cercetatorii sunt de parere ca trupul neinsufletit este al lui Liuquan, un calugar budist care a murit in China in jurul anului 1.100.
Organele interne au fost inlaturate in timpul procesului de mumificare si inlocuite cu „bucati de hartie pe care erau printate litere chinezesti antice”.
Anul trecut statuia a fost parte din expozitia „Mumii: Viata de dupa moarte”, gazduita de Muzeul Drents din Olanda. Pana in 2014, exponatul nu a fost scos niciodata din China.
Potrivit unei brosuri, cazul de fata ar fi unul de auto-mumificare. Calugarii budisti obisnuiau sa traiasca timp de 1.000 de zile numai cu apa, seminte si nuci. Apoi, timp de alte 1.000 de zile consumau doar radacini, scoarta de pin si un tip de ceai toxic. In tot acest timp erau inchisi intr-un mormant.
Calugarii obisnuiau sa respire printr-un mic tub si aveau un clopot pe care il foloseau pentru a anunta ca sunt inca in viata. Dupa ce clopotul nu mai era auzit, calugarul era lasat in mormant pentru alte 1.000 de zile. Despre cei care reuseau sa-si auto-mumifice trupul prin aceasta procedura se spunea ca au atins stadiul de iluminare.
Nu se stie daca si Liuquan a folosit acest procedeu, insa lipsa organelor interne sugereaza ca nu ar fi asa.
Statuia se afla in acest moment expusa in Ungaria, la Muzeul de Istorie Naturala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult