Set de monetărie limitat: BNR aniversează 100 de ani de MNTR | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Set de monetărie limitat: BNR aniversează cei 100 de ani ai Muzeului Naţional al Ţăranului Român

Set de monetărie limitat: BNR aniversează cei 100 de ani ai Muzeului Naţional al Ţăranului Român

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

BNR lansează luni, 15 octombrie, un set de monetărie dedicat dedicat aniversării a 100 de ani de la începerea construirii clădirii Muzeului Etnografic Românesc (în prezent Muzeul Naţional al Ţăranului Român).

Set de monetărie aniversar: BNR celebreaza cei 100 de ani ai Muzeului Naţional al Ţăranului Român

Banca Naţională a României (BNR) a anunţ printr-un comunicat de presă remis de Agerpres, că va lansa în circuitul numismatic, din 15 octombrie, un set de monetărie cu anul de emisiune 2012, cu medalie din argint, dedicat aniversării a 100 de ani de la începerea construirii clădirii Muzeului Etnografic Românesc (în prezent Muzeul Naţional al Ţăranului Român). Setul de monetărie va conţine monedele româneşti aflate în circulaţie de 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi pe cele comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân şi Neagoe Basarab), precum şi o medalie din argint.

Medalia din argint are titlul de puritate de 800 ‰, greutatea de 15 grame şi diametrul de 28 milimetri, cu cant neted. Aversul medaliei prezintă o imagine parţială a clădirii Muzeului Naţional al Ţăranului Român, inscripţia „Clădirea Muzeului Naţional al Ţăranului Român”, anii ‘1912’ şi ‘2012’, iar la exterior, inscripţia în arc de cerc „100 de ani de la începerea construcţiei”. Reversul medaliei prezintă un spaţiu de expoziţie din interiorul Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi două imagini parţiale ale unor costume tradiţionale româneşti; la exterior, în arc de cerc, un citat aparţinând primului director al muzeului, Alexandru Tzigara-Samurcaş –„ Un palat ar artei pământene”.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR, acesta urmând să aibe preţul de vânzare de 220 de lei pe set. Setul de monetărie limitat la 1000 de exemplare va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult