Acasa Cultura-ReligieCultura Sfarsitul lumii nu vine in 2012

Sfarsitul lumii nu vine in 2012

scris de Ziua Veche
4 afisari

In niciunul dintre cele 15.000 de texte provenite de la vechii mayasi nu se mentioneaza ca in 2012 se vor produce mari cataclisme, asa cum s-a crezut initial, dupa aparitia textelor esoterice in acest sens in anii 70, au afirmat surse oficiale, citate de Agerpres.

Directorul Arhivei Hieroglifice si Iconografice Mayase (Ajimaya), din cadrul Institutului National de Antropologie si Istorie (INAH), Carlos Pallan, a declarat ca numai pe doua simboluri gasite exista „inscriptii” in care este amintit anul 2012, insa „numai ca sfarsit al unei perioade”.

Pe baza acestui sfarsit de ciclu, profetii moderni prevestesc ca o gaura neagra din centrul galaxiei, in momentul alinierii cu Soarele, va rupe echilibrul, iar acesta din urma va „arunca o mare cantitate de particule. Ca urmare, se va modifica axa magnetica a Pamantului, iar consecintele vor fi nefaste”.

Omul de stiinta a precizat, intr-un comunicat, ca aceste versiuni apocaliptice isi au originea in publicatii esoterice din anii 70, in care era semnalat sfarsitul civilizatiei umane in 2012, data care coincide cu cel de-al 13-lea ciclu in calendarul mayas – ce corespunde datei de 21 decembrie -, calendar care nu evoca insa „sfarsitul lumii”. Pallan a explicat ca „pentru vechii mayasi timpul nu era ceva abstract, ci era format din cicluri, iar acestea erau cateodata atat de concrete, incat aveau nume si se puteau personifica prin intermediul portretelor de fiinte animate”. De exemplu, ciclul de 400 de ani era reprezentat drept o pasare mitologica.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult