Acasa Cultura-ReligieCultura Sfat de la “babalacul” Woody Allen: evitati batranetea!

Sfat de la “babalacul” Woody Allen: evitati batranetea!

scris de Ziua Veche
6 afisari

A fost buluc, ieri, la premiera mondiala a noului film de Woody Allen YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER. Prezent neobosit la rendez-vous-ul sau de fiecare an cu o noua comedie, marele dar inegalul autor de comedii a amestecat, de asta data, viata unui grup de personaje (psihanalisti, prezicatoare, spiritisti, si alaturi de aceasta magma a metafizicii, actrite fara angajament in cautare de protectori bine situati si scriitori in criza de creatie, gata de plagiat) intr-o incalceala de destine, de sex si tradari reciproce. Dar, desi cu hazul asigurat, a ramas departe de a egala virtuozitatea din MATCH POINT sau VICKY CRISTINA BARCELONA. Naratiunea, prea aglomerata, prea complicata, a diminuat umorul.


Totusi a fost un fericit prilej pentru participantii la conferinta de presa sa-l asculte pe maestru, la 76 de ani, dezvoltand atitudinea sa in fata existentei. Unei sali care, timp de doua ore se tavalise de ras, i-a dezvaluit: “Punctul meu de vedere asupra vietii e pesimist, trist inca de pe cand eram copil. Convingerea mea e ca viata e o experienta cosmaresca si sumbra, si singurul mod de a o suporta este iluzia. Unica certitudine a vietii ramane moartea, iar relatia mea cu moartea este una singura: Sunt contra! Batranetea – ne-a spus el – nu-ti aduce nici un avantaj. Nu te face mai intelept. Te dor doar mai tare salele ! E un proces unilateral, e o parte trista a vietii pe care va sfatuiesc… s-o evitati!”

Intrebat de ce nu mai apare, ca actor, in filmele sale, a continuat pe aceeasi lungime de unda: “N-asi vrea sa aud in jurul meu, pe platou, intrebari neplacute ca «Cine-i batranelul ala flecar care tot da indicatii…»”. Intrebat cam ce indicatii le da, «babalacul» actorilor a izbucnit: “Indicatii? Nici nu ma gandesc! Secretul succesului este, pentru mine, sa angajez o echipa de actori buni” (Pentru acest din urma film i-a “angajat” pe Antonio Banderas, Josh Brolin, Freida Pinto, pe frumoasa Naomi Watts, pe vulcanica Lucy Punch si pe un Anthony Hopkins de nerecunoscut). Ce indicatii sa-i dai lui Anthony Hopkins?! Ii transferi raspunderea personajului si-i semnezi cecul!

Un film “de actiune”-surpriza

Luni, la ora pranzului, pichete de politisti municipali s-au postat in fata treptelor covorului rosu. La chemarea sindicatului lor general au protestat impotriva misiunilor lor tot mai riscate, fara o motivare sociala si cu o pensie mizerabila. Dar, la Cannes, pana si politia are umor. Ea a anuntat ca isi face “cinemaul ei” completand paleta de genuri a programului festivalului, in categoria “filmului de actiune”!…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS