Acasa Cultura-ReligieCultura Şi-a dat demisia: Dan Grigore pleacă de la CNA

Şi-a dat demisia: Dan Grigore pleacă de la CNA

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

Dan Grigore a demisionat joi din Consiliului Naţional al Audiovizualului. El şi-a motivat gestul prin fapul că ceea ce se întâmplă acum pe unele posturi TV este terorism mediatic şi se prevede o campanie electorală de o ferocitate fără precedent.

Dan Grigore

Dan Grigore i-a adresat o scrisoare preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, în care îi explică motivele care au dus la luarea deciziei de a părăsi Audiovizualul.

Demisionez din Consiliul Audiovizualului pentru că nu pot funcţiona într-o instituţie care e obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă, de lipsă de respect faţă de reguli, de făţărnicie şi de măsluire sistematică a celor mai elementare principii, de monumentală rea-credinţă şi de poluare gravă a spaţiului public”, spune Dan Grigore.

El reaminteşte că a acceptat să facă parte din CNA pentru că aceia care i-au propus, i-au confirmat că reprezintă pentru ei o garanţie solidă de probitate morală şi profesională. “Cred cu tărie că o societate în care legea nu e respectată, e sortită eşecului. Ţările civilizate în care tot mai mulţi români aleg să trăiască, au ajuns acolo unde sunt în primul rând pentru că oamenii respectă regulile pe care singuri şi le impun, pentru că sunt corecţi, îşi respectă cuvântul dat, îşi fac treaba cu seriozitate. Legile sunt făcute de noi şi dacă vedem că sunt proaste trebuie să cerem să fie schimbate, nu să lucrăm pe dedesubt”, adaugă Dan Grigore.

El susţine că în timpul celor două mandate la CNA a respectat legea fără să

îi pese de interesele de partid sau de grup şi adaugă că în cei 11 ani de mandat a fost denigrat şi calomniat, ameninţat, atât el, cât şi familia lui. “Ce se întâmplă pe unele posturi TV este pur şi simplu terorism. Terorism mediatic. Limbajul agramat şi stâlcirea limbii române, înjurăturile cele mai josnice, aluziile sexuale neruşinate, comportamentul sub-uman, incitarea la violenţă, şantajul, calomnia şi ameninţarea, terfelirea valorilor culturale, senzaţionalismul ieftin, dezinformarea, panica indusă, sunt doar câteva din instrumentele de manipulare folosite de unele posturi TV şi care ne îndepărtează cu viteza luminii de lumea civilizată”, subliniază Dan Grigore.

În iulie 2000 Dan Grigore a fost numit de Guvernul României membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, iar în 2007 a primit un nou mandat de 6 ani.

6 comentarii

digital 08-03-2012 - 13:17

kk-t-ule,spune cine te presează,puterea care te-a lăsat în funcție până acum și mai ți-a și reînnoit mandatul?!sau alte forțe politice sau de altă natură care fac presiuni,în mintea ta deontoloagă?!
dacă nu răspunzi,du-te învârtindu-te,că ai mâncat banii degeaba,din 2000 până azi….

urbos 08-03-2012 - 21:41

Ca orice basist, individul e bolnav psihic.

Romeo2110 09-03-2012 - 09:10

>dacă nu răspunzi,du-te învârtindu-te,că ai mâncat banii degeaba,din
>2000 până azi….

E bine si acum dar abia azi a constatat acest lucru ? De ce abia acum demisia ?
Ce a facut concret din 2000 pana la demisie pentru a diminua aceasta stare de lucruri ?

digital 09-03-2012 - 09:15

a făcut un k-k-t,a luat banii fiindcă le-a supt-o la unii,asta a făcut,iar acum că li se apropie sfârșitul a zis s-o dea așa că să iasă ”onorabil”,gunoiul ordinar….

dxn 09-03-2012 - 21:22

Salut dENIS-ULE!
😉

dxn 09-03-2012 - 21:27

saut dENISULE
;)))

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult