Acasa Cultura-ReligieCultura Sibiu: criza inchide muzeul Brukenthal

Sibiu: criza inchide muzeul Brukenthal

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Aproape 30 de angajati ai Muzeului Brukenthal au plecat dupa anuntarea masurilor de reducere a salariilor. Directorul Sabin Luca afirma ca, in fiecare zi de la anuntarea masurii de scadere a salariilor din sectorul bugetar cu 25 la suta, cel putin un angajat fie si-a dat demisia, fie si-a depus actele de pensionare.


„Aveam 168 de angajati, iar aproape 30 de angajati au plecat. si-au prezentat demisiile, s-au pensionat. in ritmul asta, daca mai pleaca 20 de angajati va trebui sa inchidem muzeul pentru public. Au plecat oameni din toate departamentele. Fara paza umana e foarte greu sa asiguri siguranta exponatelor, cu toata supravegherea video. Ar trebui sa avem un supraveghetor pentru fiecare sala de expozitii, dar nu ne putem permite”, a declarat, Sabin Luca, directorul Muzeului National Brukenthal din Sibiu, informeaza domnuleprimar.ro. Potrivit lui Sabin Luca, inaintea acestor plecari muzeul avea un deficit mare de personal, informeaza Sibianul.

„Vreo sapte-opt luni am tot cerut permisiunea ss putem organiza concurs, pentru ca functionam cu un deficit de peste 20 de angajati, iar legea spunea ca la sapte posturi libere putem angaja un om(…)Noi ne straduim sa deschidem spatii noi pentru public, dar nu avem personalul necesar”, a declarat Luca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult