Acasa Cultura-ReligieCultura Steagul lui Ştefan cel Mare merge la Chişinău

Steagul lui Ştefan cel Mare merge la Chişinău

scris de M.A.
4 afisari

România va plăti aducerea la Chişinău, cu un avion special,  şi asigurarea steagului domnitorului Ştefan cel Mare, aflat la muzeul de istorie din Bucureşti.

Steagul lui Stefan cel Mare si Sfant

Steagul lui Stefan cel Mare si Sfant

Anunţul a fost făcut la Chişinău de viceministrul culturii din R.Moldova, Gheorghe Postică, transmite Europa Libera. El a spus că steagul va fi expus la Muzeul de Istorie din Chişinău, din 24 august până în 12 septembrie, în cadrul aniversării a 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

Potrivit lui Postică, cheltuielile statului moldovean pentru împrumutarea steagului se ridică la aproape 294.000 de lei moldoveneşti (aproximativ 77.000 de lei).

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului R. Moldova, potrivit unei decizii aprobate miercuri de Executivul de la Chişinău, transmite Infotag.

Potrivit contractului de împrumut pentru expoziţii temporare, încheiat între Muzeul Naţional de Istorie al României şi Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie al Moldovei, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Culturii vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea securităţii şi integrităţii steagului.

Transportarea tur-retur a relicvei pe traseul BucureştiChişinăuBucureşti va fi realizată de partea bucureşteană, cu ajutorul unui avion special. Costurile ce ţin de transport vor fi suportate de România, prin intermediul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”.

”Stimate Domnule Prim-ministru, în legătură cu aniversarea a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, solicit respectuos concursul Dumneavoastră pentru aducerea şi expunerea la Chişinău, la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie, a steagului Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt”, se afirma într-o scrisoare trimisă, la mijlocul lunii iulie, de premierul R. Moldova, Vlad Filat, omologului său de la Bucureşti, Emil Boc.

2 comentarii

Ciu Huhu 28-07-2011 - 18:54

Foarte frumos, neobijnuit si ciudat e acest steag al lui Stefan cel Mare.

Ciu Huhu 28-07-2011 - 21:01

Imi inspira duritatea LUI Stefam cel Mare cumplita ce a inVINS, CEI mari MARI CRIMINALI-BARBARI SINGEROSI DIN ISTORIE asiaticii tatari, unguri, turci….!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult