Acasa Cultura-ReligieCultura Stelian Tănase îi cere lui Iohannis să salveze TVR

Stelian Tănase îi cere lui Iohannis să salveze TVR

scris de A.P.
3 afisari

Preşedintele director general al SRTV, Stelian Tănase, i-a transmis, luni, o scrisoare şefului statului, Klaus Iohannis, în care îi cere să intervină pentru a salva televiziunea publică.

Stelian Tănase i-a scris lui Iohannis, cerându-i să salveze TVR

Stelian Tănase i-a scris lui Iohannis, cerându-i să salveze TVR

„Este urgent, domnule preşedinte, să interveniţi cu marea dumneavostră autoritate pentru a salva o instituţie esenţială într-o societate europeană modernă. Vă solicit, aşadar, să puneţi pe agenda dumneavoastră şi aşa încărcată un punct referitor la ce v-am scris mai sus, privind situaţia televizunii şi datoriile. Vă rog ca în întâlnirile cu politicienii şi şefii instituţiilor statului să le amintiţi situaţia gravă a SRTV şi să le cereţi să iasă din indiferenţa manifestată în atâtea prilejuri. E timpul să se ia măsurile care se cuvin. Cred că acesta este ultimul moment când se mai poate interveni pentru a salva Televiziunea publică”, a precizat Stelian Tănase, în scrisoarea menţionată.

Preşedintele director general al SRTV i-a anunţat, marţi, pe deputaţii din Comisia de cultură a Camerei, în cadrul audierii sale de către acest for, că i-a scris lui Iohannis această „scrisoare privată”, în care i-a solicitat să salveze TVR.

Stelian Tănase a dat citire paragrafului menţionat anterior, în condiţiile în care le-a solicitat deputaţilor să nu pună la dispoziţia presei scrisoarea sa. „I-am trimis o scrisoare domnului preşedinte Iohannis, o aveţi la mapă. Vă rog să nu ajungă la presă că e privată. Eu nu am dat-o la presă. E pentru dumneavoastră, membrii comisiei, ca să vedeţi că am dorit să trag un semnal de alarmă pe anumite probleme şi am cerut sprijinul preşedintelui în abordarea cu Guvernul şi cu Parlamentul şi cu alte instituţii, ministerul de Finanţe, ANAF, a situaţiei Televiziunii”, a spus Stelian Tănase.

El s-a declarat convins că Iohannis nu cunoaşte situaţia TVR şi a arătat că a vrut să-i aducă la cunoştinţă această stare de fapt.

„E o scrisoare scurtă, de o pagină jumate, 2300 de semne şi sper să avem un răspuns. Scrisoarea a fost trimisă joi. Ieri (luni, n.r.) i-am trimis-o din nou, că s-a făcut obiecţia că nu are număr de ordin. Eu o consideram o scrisoare privată. Nu e o scrisoare deosebită, e foarte calmă şi liniştită”, le-a mai spus Stelian Tănase deputaţilor din Comisia de Cultură.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult