Acasa Cultura-ReligieCultura Stelian Tănase refuză să plece de la cârma TVR. Salariile directorilor

Stelian Tănase refuză să plece de la cârma TVR. Salariile directorilor

scris de C.S.
6 afisari

UPDATE: Stelian Tănase a prezentat, în premieră, date privind drepturile salariale încasate în fiecare lună de directorii Televiziunii Române.

„Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie, de 2.000 de euro, cu una sau două excepţii care sunt mai mari sau au formule de plată în care noi nu putem să numărăm cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie să spun public cât primeşte, pentru că este un contract confidenţial”, a spus preşedintele-director general al SRTv.

Stelian Tănase refuză să plece de la cârma TVR. Preşedintele-director general al SRTv nu va demisiona, în ciuda presiunilor care se fac asupra sa.

Stelian Tănase refuză să plece de la cârma TVR.

Stelian Tănase refuză să plece de la cârma TVR.

Tănase susține că s-au făcut presiuni politice asupra sa, precizând că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu.

„Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (…) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun”, a declarat Stelian Tănase.

Șeful TVR este audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia „au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce”, după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

Potrivit lui Tănase, Televiziunea Română este „la cheremul politicienilor”. „Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( …) în schimbarea grilelor (…) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi”.

„Am anunţat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac (…) Eu cred că după alegeri voi fi izgonit. Asta cred eu. Dar, până în alegeri, eu voi asigura echilibrul Televiziunii Române în orice situaţie. Dar care e lupta acum? Controlul editorial. Nu am să cedez la presiuni, puteţi să faceţi câte vreţi. Campania electorală la TVR se va desfăşura conform regulilor democratice. Când se va termina campania tragem fermoarul şi mergem acasă. Mai sunt două luni, mai aveţi răbdare”, le-a transmis Stelian Tănase parlamentarilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult