Acasa Cultura-ReligieCultura STOP Vrăjitoarea de Halloween (Sărbătoare satanistă) în şcoli

STOP Vrăjitoarea de Halloween (Sărbătoare satanistă) în şcoli

scris de C.F.V.
203 afisari

Vrăjitoarea de Halloween – Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru oprirea manifestărilor organizate în şcoli cu ocazia „sărbătorii sataniste” Halloween, pe motiv că acestea ar leza sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, ameninţând să dea în judecată instituţia în caz contrar.

STOP Vrăjitoarea de Halloween (Sărbătoare satanistă) în şcoli

STOP Vrăjitoarea de Halloween (Sărbătoare satanistă) în şcoli

Vrăjitoarea de Halloween – Intr-un comunicat de presă intitulat „Halloween-ul este satanism promovat de Ministerul Educaţiei Naţionale”, Coaliţia pentru Familie şi Constituţie, constituită din ONG-uri „ce au ca scop promovarea valorilor tradiţionale ale poporului român”, transmite că „a luat act cu profundă îngrijorare de perpetuarea în sistemul educaţional românesc a unei aşa zise sărbători care exaltă frica, întunericul şi moartea”.

Vrăjitoarea de Halloween – „Şi în acest an, la fel ca în anii precedenţi, în numeroase instituţii de învăţământ, atât şcoli, cât şi grădiniţe, profesorii, învăţătorii şi educatorii au derulat şi continuă să desfăşoare activităţi prin care îşi propun să generalizeze această campanie de reeducare a elevilor români, în spirit păgân, cu accente malefice”, se arată în comunicat, ONG-urile semnatare considerând că, prin manifestările de Halloween, „conştient sau nu, cu concursul cadrelor didactice, elevii români sunt implicaţi în lumea vrăjitoriei şi a satanismului”.

Vrăjitoarea de Halloween – De asemenea, reprezentanţii coaliţiei mai spun că acest fenomen a căpătat o largă răspândire în sistemul de învăţământ „cu generosul concurs al Ministerului Educaţiei Naţionale” şi „contrar prevederilor Constituţei României şi Legii Educaţiei Naţionale care statuează că printre principiile care guvernează învăţământul se numără «principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român», «principiul centrării educaţiei pe beneficiarii acesteia», «principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultare» ş.a.”.

Coaliţia atrage atenţia că, deşi în ultimii ani numeroase organizaţii nonguvernamentale au atras atenţia asupra acestui fenomen, trimiţând memorii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi solicitând luarea unor măsuri în vederea scoaterii din sistemul de învăţământ a acestei manifestări, până în acest moment, la nivelul MEN şi al inspectoratelor şcolare judeţene, nu a fost luată nicio măsură, „ba mai mult ministerul continuă să o gireze”.

ONG-urile mai semnalează că, de la an la an, exigenţele cresc, astfel că „membrii corpului didactic îi obligă pe părinţi la eforturi financiare suplimentare pentru ca Halloween-ul să fie oficiat cu succes”.

Vrăjitoarea de Halloween – Coaliţia invită „toţi părinţii responsabili din România” să boicoteze serbările organizate de instituţiile de învăţământ cu ocazia Halloween-ului şi să semnaleze organizaţiilor semnatare „eventualele consecinţe negative pe care le va atrage neparticiparea copiilor la aceste evenimente”.

De asemenea, părinţilor le este recomandat să doneze banii pe care i-ar fi cheltuit pentru costumaţiile de Halloween copiilor nevoiaşi sau să îi vireze în conturile Ministerului Educaţiei „pentru ca în toate unităţile de învăţământ din România să fie introdusă apa curentă şi grupuri sanitare decente”.

Vrăjitoarea de Halloween„Atenţionăm Ministerul Educatiei Nationale asupra faptului că, dacă nu ia măsuri pentru oprirea acestor manifestări, care lezează sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi tinerilor nostri şi încalcă Constituţia României şi Legea Educaţiei Naţionale, vom fi obligaţi, pe cale de consecinţă, să-l acţionăm în judecată, în scopul opririi acestor manifestări morbide în unităţile de învăţământ din România”, se mai arată în comunicat.

3 comentarii

adica >? 31-10-2013 - 20:44

bravo celora care ati luat aceasta atitudine, felicitari si tineti-o cat mai tare , nici in elvetia sau germania nu prea este inghitita aceasta gluma proasta cu iz satanic si distrugator de frumos

ionisus 31-10-2013 - 22:53

halloween-ul nu are „iz satanic” ci este de-a dreptul satanic, asta pentru cei care cred ca etichetarea ar fi exagerata.Este unul dintre cele mai perfide si periculoase „daruri” primite de la „americani”! Poporul roman are atatea traditii minunate care au fost date uitarii dupa ’89, in schimb, adoptam fara discernamant aceste mizerii cu care strainii, mai ales americanii, ne infesteaza spatiul. Nu asteptati masuri de la Ministerul Invatamantului, ca si in alte domenii, si acolo sunt tot niste slugoi fara minte si fara coloana vertebrala.

Tache 01-11-2013 - 05:51

„Cand o tara prin actiunile sale externe irita un pic pe toata lumea, iti dai seama ca aceasta tara isi urmareste bine propriul interes si e pe drumul cel bun” (profesorul Nandan Unnikrishnan , vice-presedintele unui influent think-tank din India)

Halloween-ul ESTE o sarbatoare satanista, sarbatorita pe forumul nostru doar de Jan Dinu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult