Acasa Cultura-ReligieCultura SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Limba română, clasa a II-a

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Limba română, clasa a II-a

scris de C.S.
11 afisari

SUBIECTE EVALUARE NATIONALA 2014. Peste 200.000 de elevi de clasa a II-a au inceput sesiunea de examene din cadrul evaluarii nationale. Astazi, elevii s-au confruntat cu proba la limba romana.

SUBIECTE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.

La fel ca la evaluarea elevilor de a IV-a, în clase au fost distribuite două variante de subiect, repartizate elevilor pe rânduri, pentru ca aceştia să nu copieze unul de la altul. Elevii au avut la dispoziţie 25 de minute pentru testul de citire şi tot atâtea pentru cel de scriere.

La primul test, cei mici au avut de citit un text de aproximativ o pagină şi de răspuns la zece întrebări, majoritatea cu patru variante de răspuns, prin care să se verifice înţelegerea acestuia.

La testul de scriere, elevii au avut de redactat, pe cel mult şapte rânduri, un bilet către un apropiat. Astfel, la varianta I de subiect, cerinţa a fost „Rareş şi-a pierdut câinele. Claudiu, prietenul lui, l-a găsit. Scrie, pe spaţiul dat, un bilet în care Claudiu îi cere lui Rareş să se întâlnească pentru a-i înapoia câinele”, iar la varianta II – „Ai plecat în grabă de acasă. Scrie-i mamei un bilet prin care să o anunţi că trebuie să mergi la bibliotecă să împrumuţi cartea ‘Sarea în bucate’ de Petre Ispirescu”.

De asemenea, pornind de la un desen şi câteva întrebări, elevii au avut de scris o mini-compunere (titlu şi cinci propoziţii), la una dintre variantele de subiect fiind verificată şi cunoaşterea unor reguli elementare de politeţe, prin întrebările „Cum saluţi când intri în bibliotecă?” şi „Ce spui doamnei bibliotecare când pleci?”.

Evaluarea elevilor de clasa a II-a, premieră în învăţământul românesc, continuă marţi cu proba de limbă maternă (elevii aparţinând minorităţilor naţionale) şi miercuri cu cea de matematică.

SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A – CITIT – VARIANTA 1

SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A – CITIT – VARIANTA 2

SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A – SCRIS – VARIANTA 1

SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ PENTRU CLASA A II-A – SCRIS – VARIANTA 2

Sursa: Mediafax

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult