Acasa Cultura-ReligieCultura Surpriză în decernarea Globurilor de Aur

Surpriză în decernarea Globurilor de Aur

scris de Șt. C
8 afisari

Filmul ‘Argo’ a creat surpriză duminică seară, obţinând la Beverly Hills Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic în faţa marelui favorit ‘Lincoln’ al lui Steven Spielberg.

Premieri-surpriză în decernarea Globurilor de Aur

Semnat de actorul american Ben Affleck, care a câştigat şi Globul de Aur pentru cel mai bun regizor pentru acest film, ‘Argo‘ revine asupra istoriei adevărate a exfiltrării diplomaţilor americani de către CIA în timpul Revoluţiei iraniene în 1979.  Preluîndu-şi premiul, actorul şi regizorul american l-a omagiat pe Tony Mendez, personajul central al filmului, pe care l-a interpretat el însuşi: ‘Este un erou american. El reprezintă serviciile de informaţii care fac sacrificii în fiecare zi pentru americani. Trupele noastre în străinătate. Vreau să le mulţumesc din adâncul inimii’. Fostul spion a fost, de altfel, foarte implicat în producerea filmului şi chiar şi-a făcut o scurtă apariţie în el.

În schimb, britanicul Daniel Day-Lewis şi-a adjudecat Globul de Aur pentru cel mai bun actor dramatic în rolul preşedintelui american Abraham Lincoln în filmul lui Spielberg. Mare favorit, actorul de 55 de ani s-a impus în faţa lui Richard Gere (‘Arbitrage’), John Hawkes (‘The Sessions’), Joaquin Phoenix (‘The Master’) şi Denzel Washington (‘Flight’).

Americanca Jessica Chastain a obţinut Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă dramatică pentru rolul său de agentă a CIA care îl urmăreşte pe Ossama ben Laden în ‘Zero Dark Thirty’, devansând-o pe principala sa contracandidată, franţuzoaica Marion Cotillard. Actriţa de 35 de ani s-a impus, de asemenea, în faţa lui Helen Mirren (‘Hitchcock’), Naomi Watts (‘The Impossible’) şi Rachel Weisz (‘The Deep blue sea’).

Globul de Aur pentru cea mai bună comedie muzicală a fost atribuit duminică seara filmului ‘Les Miserables‘. Semnat de britanicul Tom Hooper, filmul a fost singura comedie muzicală la categoria sa şi a câştigat premiul în faţa producţiilor ‘Indian Palace’ de John Madden, ‘Moonrise Kingdom’ de Wes Anderson, ‘Des Saumons dans le desert’ de Lasse Hallstrom şi ‘Happiness Therapy’ de David O. Russell.

Australianul Hugh Jackman a obţinut premiul pentru cel mai bun actor de comedie în rolul lui Jean Valjean din ‘Les Miserables’. Actorul de 44 de ani, aflat la primul Glob de Aur în cariera sa, a fost preferat de juriu lui Jack Black (‘Bernie’), Bradley Cooper (‘Happiness Therapy’), Ewan Mc Gregor (‘Des Saumons dans le desert’) şi Bill Murray (‘Week-end royal’).

Lincoln‘ de Steven Spielberg, prezentat ca favorit la cea de a 70-a ediţie a Globurilor de Aur, a fost devansat de ‘Django Unchained‘ de Quentin Tarantino, în timp ce filmele franceze ‘Intouchables’ şi ‘De rouille et d’os’ au trebuit să se încline în faţa lui ‘Amour‘ în premierea celui mai bun film străin. ‘Django Unchained’ şi-a mai adjudecat două premii: pentru cel mai bun actor într-un rol secundar austriacului Christoph Waltz şi pentru scenariu lui Tarantino, care s-a declarat surprins, recunoscând însă că ‘adoră să fie surprins’ astfel.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult