Acasa Cultura-ReligieCultura SYMPHOENIX = Explozie, Culoare, Pasiune

SYMPHOENIX = Explozie, Culoare, Pasiune

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cine nu a fost prezent miercuri seara (28 aprilie) la Sala Palatului unde a avut loc concertul Symphoenix a pierdut unul dintre cele mai tari evenimente din ultima perioada. Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Tandarica, Cristi Gram, Bogdan Bradu, Ionut Contras, Volker Vaessen si Dzidek Marcinkiewicz, adica trupa Phoenix, au scris istoria rock-ului in fata unei sali pline de fani entuziasmati.


Chiar inainte de intrarea in locatie, o adevarata expozitie (neorganizata) de motociclete a introdus publicul spectator intr-o atmosfera autentica, completata, la intrarea in sala, de decor si, mai tarziu, de tot ceea ce a oferit scena.

Si, ca fim mai expliciti, am putea spune ca scena a fost insufletita de sentiment, traire, daruire si pasiune, care s-au propagat fireste in toata sala, gratie profesionistilor adevarati care s-au manifestat plini de energie pe parcursul a aproximativ 3 ore.

Orchestra Simfonica Bucuresti, precum si Corul Accoustic, ce au evoluat sub bagheta nonconformistului dirijor Daniel Jinga, alaturi de invitatii speciali: Moni Bordeianu, tenorul Vlad Mirita, prim-solista Operei Romane, Tina Munteanu si Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii George Enescu, au adaugat culoare show-ului, deja exploziv inca de la primele batai in toba a lui Tandarica sau acorduri de chitara ale lui Covaci.

Trecand peste faptul ca ideea unui spectacol bazat pe colaborarea dintre o trupa rock si o orchestra simfonica a fost una inedita, aceasta s-a dovedit a fi chiar imbratisata cu exaltare de catre public. Privind sala dintr-un unghi obiectiv se putea simti inca de la primele melodii cum statul pe scaun devenise de fapt incomod. Astfel, nu a trecut mult timp pana cand doamna din primul rand a dat startul freneziei, urmand ca toti cei prezenti sa se dezlantuie intr-o atmosfera incendiara, dansand si cantand alaturi de trupa piese familiare tuturor.

Symphoenix” se va concretiza si intr-un turneu in tara.

0 comentariu

sorge 03-06-2010 - 14:50

Si in vremea lui Ceausescu era la fel;dupa ce anunta un sir de masuri nepopulare ,prindeau niste medici care luau mita si dadeau vina pe ei .
Acum s au diversificat :dau vina si pe bietii ciini[pe deasupra pot sa si fure din tainul lor ].

munteanu cristi 04-06-2010 - 10:48

DNA ne scoate ochii doar cu gainarii de genul acesta,iar pe cei care fura milioane de euro de la stat nu ii prinde.Rusine DNA

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult