Acasa Cultura-ReligieCultura Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României

Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României

scris de A.P.
16 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de decorare a Tamarei Buciuceanu-Botez cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru „remarcabilele interpretări artistice, dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale”.

Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României

Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României

Decoraţia acordată actriţei Tamara Buciuceanu-Botez reprezintă cea mai înaltă distincţie a statului român.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler Tamarei Buciuceanu-Botez, „în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, dăruirea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Tamara Buciuceanu s-a născut pe 10 august 1928. Între 1948 şi 1951 a frecventat Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri” din Iaşi, însă, în anul IV, s-a transferat la Bucureşti, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa profesorului Ion Bălţăteanu (asistentă Sorana Coroamă). A absolvit facultatea în 1952.

Tamara Buciuceanu, supranumită „doamna comediei româneşti”, este una dintre figurile legendare ale teatrului de gen. A jucat şi în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria „Liceenii”. A jucat pe scenele marilor teatre ale Capitalei, precum Teatrul Giuleşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional, Teatrul de Comedie. De asemenea, a interpretat-o pe Coana Chiriţa pe scena Teatrului Naţional din Iaşi.

A avut roluri importante în teatru în piese precum „Coana Chiriţa”, „Romeo şi Julieta la început de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fără voie”, „Nepotul”, „Aşteptând la arlechin”, „Domnişoara Nastasia”, „Mamouret”. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa „Dimineaţă pierdută” după Gabriela Adameşteanu.

De asemenea, Tamara Buciuceanu a avut o cariera impresionantă în televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

12 comentarii

CONGO 23-06-2014 - 13:40

Corect ar fi sa-l premieze si pe Antibasistul pentru „cel mai antibasist si inversunat adeversar politic”, dar sa analizeze bine inainte, ca daca este vorba doar de antiUnULinita cronica nu ar fi corect.

UnUL 23-06-2014 - 14:15

INTERESANT PUSĂ PROBLEMA.

Antibasistul 23-06-2014 - 15:48

CONGO este prietenul meu, CONGO are dreptate, eu il iubesc si respect pe CONGO , iasta cele trei idealuri care imi conduc viata. Am decis sa-i fac cadou una din cele 20 de case care le am in proprieatate. El este singurul care merita pentru ca este OM.

neacsum 23-06-2014 - 14:18

Băsescu îşi pune tichie de mărgăritar
Confruntat cu scandalul cocinei in care este intrat impreuna cu Dricul Mircea, Traian încearcă să îşi spele imaginea, asociindu-se cu persoane dragi românilor, aşa că s-a gândit să o decoreze pe Tamara Bucuiceanu, şi astfel o parte din simpatia de care se bucură marea actriţă, se va transfera asupra lui. Eu în locul ei aş refuza decoraţia sau nu aş merge să o ridic. este pur şi simplu greţos!

pathfinder 23-06-2014 - 14:31

Matale nu esti in locul ei.
Si nici n-ai sa fii vreodata.
Taci si-nghite.

UnUL 23-06-2014 - 15:02

Opinii EVZ
EDITORIALUL EVZ. Hora lui Mondialu’, cântată la ţambalul lui Dan Voiculescu
Autor: Dan Andronic | luni, 23 iunie 2014

Urlete din duba penitenciarului: „E băgată și doamna Kovesi. Am dat 2 milioane de euro. Ne-a promis Livia Stanciu. Avem date și cu Livia Stanciu”, a spus Bercea Mondial. Întrebat de ce nu a făcut denunțul până acum, Bercea Mondial răspunde: “Pentru că doamna Kovesi nu mi-a restituit banii până acum prin şofer”.
„Cer audiență la primul-ministru”, a conchis interlopul. Afirmații ușor agramate, de nu înțelegi ce vrea să spună. Ne-a promis, avem date, nu mi-a restituit banii… Pare un dialog cu un om ușor înapoiat mintal, care are nevoie de asistență specializată.
S-a sesizat CSM pentru apărarea reputației șefului DNA și președintei ÎCCJ, iar Laura Codruța Kovesi a avut o reacție publică extrem de dură.
Președintele României a spus că n-a luat bani de la Bercea Mondial, răspunzând unei întrebări adresată de Realitatea TV. Domnule președinte, cum răspundeți zvonurilor din presă potrivit cărora fratele dumneavoastră ar spune, într-una dintre înregistrări, că v-a dat și dvs. bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial? a întrebat Realitatea TV.
Traian Băsescu a răspuns: „Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”.
Ce vedem de câteva zile? Un trust de presă aparținând unui condamnat care încearcă să scape de pușcărie a răsturnat România cu fundul în sus, dând unui clan interlop o credibilitate demnă de călugării de la Muntele Athos. Bercea Mondial și clanul său de fii, nepoți, fini și fine au un instinct de supraviețuire și o structură de caracatiță cum rar am văzut în România. S-au încuscrit cu mulți politicieni, care vedeau în ei nu viitoare rude prin alianță, ci saci cu voturi, cu judecători și procurori. De unde apetența lui Bercea Mondial pentru politică și justiție? Făcea un joc prin care-și proteja „afacerile” cu fier vechi, mașini furate și cămătărie. Stolojan, Huza, Bărbulescu, un fost prefect, un viceprimar, încă 2-3 judecători, plus câțiva polițiști au devenit scutul său în fața legii. L-au ajutat relațiile? Judecați singuri: fiind analfabet, după cum a recunoscut în fața instanței, a rămas cu permisul de conducere pentru că așa au decis judecătorii din Slatina. Adică un om care nu știa să scrie și să citească putea în opinia justiției să conducă, cu un permis pe care nu putea explica cum l-a luat. Cum a învățat regulile de circulație și legislația? Cum a dat examen? Nu a interesat pe nimeni! A construit opt palate în Slatina fără nici o autorizație de construcție, dar pentru patru dintre ele, judecătorii au respins cererea municipalității de demolare.
Pentru un dosar de evaziune fiscală a primit la o instanță inferioară o amendă penală de 2.500 de lei. Și enumerarea infracțiunilor clanului Mondial tratate cu blândețe poate continua, până la tentativa de omor de acum 3 ani. Când Justiția l-a „încălțat” cu șapte ani și jumătate, suplimentați ulterior de ÎCCJ până la opt ani și nouă luni de închisoare.
De aici Bercea Mondial a intrat în vrie și a început să caute o cale să scape, a ajuns la Marian Căpățână și la Mircea Băsescu. S-au dat bani către cei doi? Cred că nu mai poate fi pus la îndoială acest aspect, mai ales dacă citești referatul DNA și vezi ultimele decizii ale instanței. Au fost implicați Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu? Aș spune cu sufletul împăcat că nu cred lucrul ăsta, indiferent de ceea ce spune Bercea Mondial, de ce înregistrări mai apar sau ce emisiuni mai face Mihai Gâdea! Logica de tip Mircea Badea – dacă n-a mințit Mondialu’ în cazul lui Mircea Băsescu înseamnă că nu minte nici în cazul lui Kovesi și Stanciu – este falsă!
Vorbim de trei oameni care au dus greul luptei anti-corupție în ultimii 10 ani, care au suportat atacurile lui Gâdea & Co seară de seară, care nu s-au înțeles cu Patriciu, Vîntu și Voiculescu, în ciuda imensei puteri politice și mediatice. de care dispuneau. Niște oameni care au riscat totul în 2009, fiind pe lista celor care urmau să fie arestați de gașca lui Cătălin Voicu, nu aveau cum să cadă la pace cu Bercea Mondial. Iar cea mai tare dovadă este faptul că infractorul și o parte a clanului stau în pușcărie!
Asistăm la una din cele mai vechi tactici folosită de infractori. Procedeul se numește „HORA” și presupune atragerea în dosar a cât mai multor nume, mergând pe principiul „Cu cât sunt mai mulți, cu atât se instrumentează mai greu”. Iar dacă numele sunt sonore și aparțin unor persoane publice, cu atât mai bine. Modul în care Bercea Mondial și-a construit anturajul e semnificativ.
A fost și pe la PDL, a trecut și pe la PSD, s-a încuscrit și cu Mircea Băsescu, vroia prietenia lui Dragnea, după filosofia clasica a banilor care nu put, mai ales dacă-i cheltuiești repede! Poate că are dreptate Bercea atunci când spune că i s-a promis intervenția lui Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu în cazul de tentativă de omor. Dar a fost păcălit nu numai de bani, dar și de aproape nouă ani din viaţă. De către niște intermediari. Pe care este acum extrem de înverșunat.
Dar a pune în discuție incoruptibilitatea președintelui României, a șefului DNA și a președintei ÎCCJ pe baza spuselor unor infractori și a unor înregistrări provocate mi se pare o măsură a disperării lui Dna Voiculescu. Care s-a văzut servit cu un scandal la momentul cel mai potrivit: când trebuie să mai câștige timp pentru a evita o condamnare definitivă.

Antibasistul 24-06-2014 - 09:38

Baga-ti in cur propaganda mincinoasa basista, si DISPARI!!!

UnUL 24-06-2014 - 09:49

copy-paste nr. 11

jan dinu 23-06-2014 - 15:41

Ce-ai bah NEACSULE ,nu-ti mai plateste — Mircea Dogaru –
diurna suplimentara de – activist al sindicatului militarilor ??
De ce nu mergi TU shi acum la munca in agricultura ca pe timpuri cind
erati platiti din bugetul tzarii sa fitzi pe tarlalele patriei shi sa nu fiti
paraziti prin unitatile militare ??
JD-USA

neacsum 23-06-2014 - 15:49

Daca te facea si pe tine Oprea ofiter de tinichea , nu mai erai invidios. Taci si sufera.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-06-2014 - 15:29

23/06/2014
Cu Smenaru’ Nostru-n Frunte, Vom Avea Victorii Multe!

kovesi si mondialu’.
Cumatru’ Bercea:- Codruta, poti sa-i spui lu’ Basescu ca poa’ sa demisioneze linstit, avem noi grija sa mearga justitia in continuare>

Dumnezeu, la momentul Actului de Creatie, a dat si rateuri mai precis a rebutat cu anumiti semeni de-ai nostri deranjati sub o forma sau alta de la starea de normalitate, fie ei alienti mintal, oligofreni, leprosi etc.
Societatea, functie de nivelul de dezvoltare a sa la momentul respectiv, a gasit solutia izolarii si tratarii lor in stabilimente speciale, balamucuri, centre pentru oligofreni, leprozerii etc, locuri unde acesti nefericiti au sansa unei supravegheri atente din partea specialistilor, chit ca sperantele de vindecare sunt aproape nule.
Iata insa ca si la acest capitol Romania, sub cizma lui Basescu, a reusit sa iasa din tiparul universal al unor astfel de cazuri, prin punerea la dispozitia acestor erori umane a celor mai de actualitate cuceriri in domeniul comunicatiilor si anume televiziunea.
Astfel, pentru pacientii romani atinsi rau, dar rau de tot la filoxera de sindromul pupatului de cur prezidential, dispunem de doua posturi de televiziune, Realitatea si Labeunuteveu, unde acesti batuti de soarta se aduna in turma la diferite ceasuri ale zilei, dar mai ales ale serii si fac vorbe sub forma de discutii in toata hidosenia manifestarilor acestei boli specifice regimului bashit.
Nu m-as fi ocupat de acesti nefericiti daca nivelul la care s-a acutizat boala in discutie nu ar fi atins praguri inimaginabile peste care numai Dumnezeu poate sa stie daca se poate trece in continuare sau asta este nivelul maxim de pupincurism schizofrenico-isteric si oligofrenic la care poate ajunge un astfel de apucat.
Daca pana acum respectivii preluau fara pic de discernamant bashinile puturoase trase de presedinte si le amplificau incercand sa le impacheteze in ambalaj de parfum de Chanel, la momentul in care dinspre Cotroceni a inceput sa puta al dracului a hoit politic aflat in ultiuml stadiu de putrefactie, pupincuristii de serviciu ai basescului, in frunte cu Monica Macovei, incearca sa spele cu tone de Rexona lesul respectiv si sa-i dea valoare de sfinte moaste pe motiv ca iubitul nostru prezidel, de dragul victoriei justitiei in Romania, si-a tradat propriul frate.
Ei bine, nici aceasta abordare nu ar fi o noutate si s-ar inscrie prefect in continutul tucarilor de cur cu care susnumitii ne-au obisnuit vreme de zece ani de zile. Ceea ce frapeaza insa si-i recomanda pe respectivii pentru un regim de izolare gen lazaret pentru leprosi in Delta Dunarii este modul in care acesti imbecili incearca sa manipuleze argumentativ opinia publica, prezentand cazul mai mult decat evident de coruptie la cel mai inalt nivel in care se mocirlesc alde basestii, drept o facatura a lui Dan Voiculescu, menita sa-l scape pe acesta de consecintele procesului Telepatia.
Orice om normal, la asemenea argumente intarite de zisele betivei de comisar NKDV cu fusta, Monica Macovei, conform carora recitalul lui Bercea Mondialu’ sustinut in fata presei printre gratiile dubei cu care a descins la DNA, a fost regizat de Dan Voiculescu, deoarece cumatrul Bercea nu avea de unde sa stie numele presedintei instantei supreme din Romania, isi da singur palme in oglinda. Conform Monicutei acest tigan care a reusit prin performanta modului de a dovedi haznaua in care pluteste familia prezidentiala ,atunci cand este vorba de bani negri moca, prin inregistrarile audio-video care atesta fara drept de apel motivul arestarii lu’ Basescu al mic (al mare inca se prevaleaza de o imunitate data de Morar) sa surclaseze metodele de urmarire SRI sau DNA, ar fi atat de tampit incat Voiculescu personal i-a trimis vorba cu nemele distinsei judecatoare de la Curtea Suprema.
Hai, sa moara ma-ta, Monicuto, manca-ti-as, ca tiganu’ milionar in Euro este atat de handicapat mintal incat o astfel de afirmatie facuta de tine sa poata fi macar ascultata fara dorinta celor din audienta sa-ti dea un cap in gura?
Pana si dorinta voastra arzatoare ca inregistrarile respective sa fie considerate de judecatori drept ilegale a fost aruncata de acestia la cosul de gunoi prin motivarea deciziei de arestare preventiva a lui Miciulica Smenarica. Si atunci cum va mai permiteti bai, slugi nenorocite, sa apareti in public, pe sticla, cu astfel de scenarii pentru care autorii Baronului de Munchhausen sau Pinocchio si-ar smulge parul din cap de invidie?
Voi chiar nu dati doi bani pe faptul ca in cel mai fericit caz cadavrul politic Basescu va mai fi tinut la Cotroceni doar pana la terminarea mandatului, dupa care va fi inmormantat cu muzica de fanfara interpretatata la catuse si cu cioclii furnizati de penitenciarul Rahova? Ce veti face dupa, Monicuto, va veti cauta alt stapan, pe modelul Ganditorului din Gagesti care se hraneste cu voluptate si lacomie din propria lui flegma?
S-ar putea sa nu va iasa pasenta si sa va duceti pe pustii cu Uciga-l Toaca, asa, de amorul artei.
Paguba-n ciuperci, drum bun si cale batuta, Monicuto!

PS- “Doina Basescu, sotia lui Mircea Basescu, fratele presedintelui, le-a spus jurnalistilor ca si-a cerut scuze, prin intermediul unui mesaj, atat de la cumnata, cat si de la cumnatul sau, pentru situatia creata in urma mediatizatului caz “Mircea Basescu-Sandu Anghel (Bercea Mondial)”.”
NA- nu lu’ cumna-ta, Maria, sa va cereti scuze, smenarilor, ci poporului roman de care v-ati batut joc si daca romanii sunt prea multi, macar lu’ Ramona, a mica a lu’ cumatra Izaura, careia i-ati smenuit loveaua pentru acadele.
SURSA INCONFUNDABILA ,GENIALa!

UnUL 24-06-2014 - 07:46

Inconfundabilă? Și care e aia?
Oricum, ce cel mult GENITALĂ, în niciun caz GENIALĂ.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult