Acasa Cultura-ReligieCultura Taraba lui Cristinel (56) VLADIMIR KUSH

Taraba lui Cristinel (56) VLADIMIR KUSH

scris de Cristi Balici
45 afisari

Vladimir Kush s-a născut în partea de nord a Moscovei în anul 1965.

Oratiune pentru marinari

Oratiune pentru marinari

De la vârsta de şapte ani frecventează două şcoli, concomitent cu educaţia generală, fiind înscris şi la şcoala de arte. Aici Vladimir a luat cunoştinţă de marii artişti ai Renaşterii, impresionişti sau artiştii moderni. După ce experimentează stilul impresionist, influenţat de tatăl, sau de profesie matematician, dar mai ales după ce intră în posesia unei cărţi cu opera lui Salvador Dali, Vladimir Kush trece la pictura realistă pe care o va numi realism metaforic.

În 1982 intră la Şcoala Superioară de Artă si Meserii din Moscova, însă un an mai târziu va fi încorporat. Aici, dupa şase luni de pregătire militară, comandantul îi descoperă talentul, fiind trecut la activităţi mai paşnice. Vladimir începe să realizeze pictură propagandistică şi portrete.

Dupa serviciul militar a absolvit Institutul de Arte Plastice, perioadă în care a realizat numeroase portrete pentru a-şi sprijini familia.

Vladimir Kush ia parte la prima expoziţie în 1987, aceasta fiind organizată de Uniunea Artiştilor Plastici, iar trei ani mai târziu expune la Coburg în Germania, unde toate picturile sale au fost vândute la închiderea expoziţiei. Pleacă apoi la Los Angeles pentru a expune 20 de opere, oraş unde se va stabili pentru o perioadă de timp. Improvizează un atelier în garajul micuţei căsuţe pe care o închiriază, însă în scurt timp spaţiul se va dovedi insuficient pentru depozitarea operelor sale. Continuă să realizeze portrete şi cu banii câştigaţi se mută în Hawai.

Aici un dealer francez îi observă lucrările şi organizează o expoziţie la Galeria de Artă Schoeni din Hong-Kong în 1993. Succesul a depăşit toate aşteptările, iar Kush publică apoi primul său album la Moscova. A doua expoziţie din Hong-Kong, din 1995, realizată de această dată la Mandarin Fine Art Gallery, are din nou mare succes.

În 2001, Vladimir Kush deschide prima sa galerie, Kush Fine Art, în Lahaina Hawai, iar patru ani mai târziu în Las Vegas, Manhatan şi Laguna Beach unde admiratori din toată lumea vin să-i vadă opera. Astăzi, Vladimir Kush este un artist de renume mondial, opera sa poate fi întâlnită şi în Australia, Marea Britanie sau Rusia.

Tatăl artistului Olaeg Kush şi unchiul său Mikail Kush au scris o carte despre opera sa, iar Jan de Lange JS Productions a ecranizat filmul “Voiaj metaforic”, coloana sonoră fiind semnată de Brian Thomas Lambert.

Vladimir Kush a realizat şi numeroase sculpturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult