Acasa Cultura-ReligieCultura „Ţărăncuţă odihnindu-se”, vândut cu 270.000 de euro

„Ţărăncuţă odihnindu-se”, vândut cu 270.000 de euro

scris de M.A.
10 afisari

„Ţărăncuţă odihnindu-se”, de Nicolae Grigorescu, a devenit cel mai scump tablou vândut pe piaţa românească de artă, fiind adjudecat pentru suma de 270.000 de euro, miercuri, la licitaţia casei Artmark din Bucureşti.

Tarancuta odihnindu-se - Nicolae Grigorescu

Tarancuta odihnindu-se - Nicolae Grigorescu

Lucrarea a fost scoasă la vânzare în cadrul Licitaţiei Artmark de Romantism şi Art Nouveau, transmite Mediafax. Recordul anterior era deţinut tot de Grigorescu, prin vânzarea lucrării „Cârciumă la Rucăr„, pentru 230.000 de euro, pe 23 martie, la Licitaţia de Primăvară Artmark. În cadrul aceleiaşi licitaţii, o altă lucrare a artistului – „La marginea pădurii” – a fost adjudecată pentru 200.000 de euro. De altfel, preţul de vânzare pentru tablourile lui Grigorescu a crescut din septembrie 2010, când celebrul „Car cu boi” a atins suma de 155.000 de euro, iar ulterior, în decembrie anul trecut, lucrarea „Păstoriţă” a fost adjudecată pentru suma de 175.000 de euro, la licitaţiile Artmark.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult