Acasa Cultura-ReligieCultura Târg de Sfânta Maria, 7-8 septembrie la Muzeul Satului

Târg de Sfânta Maria, 7-8 septembrie la Muzeul Satului

scris de Z.V.
17 afisari

Tradiţionalul Târg de Sfânta Maria îşi aşteaptă sâmbătă şi duminică vizitatorii la Muzeul Satului cu un program artistic de excepţie, cei care serbeazǎ onomasticǎ avȃnd intrare gratuitǎ.

Târg de Sfânta Maria, 7-8 septembrie la Muzeul Satului

În cele două zile, ritmurile muzicii militare, cântecele şi jocurile din Teleorman, Argeş şi Suceava, alături de statuile vivante ale Teatrului Masca, atelierele de creaţie – icoane pe sticlă şi împletituri în sfoară – vor anima târgul.  De asemenea, vor fi organizate ateliere de creaţie cu participare gratuită, tot cu acest prilej vizitatorii urmând a afla cum se fac nodurile japoneze, precum şi mici secrete despre origami de la maestrul Yusai Shokoin, din Japonia, care va fi prezent la muzeu, cu echipa sa, pentru al treilea an consecutiv.

Cei care îşi vor serba onomastica duminică vor avea acces gratuit în muzeu, pe baza documentelor de identitate.  Credincioşii ortodocşi şi catolici prăznuiesc duminică Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum este numită în popor, prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc care a început la 1 septembrie. Conform Agerpres, ȋn satele României, dar şi la oraşe, în data de 8 septembrie sunt organizate târguri şi iarmaroace cu produse şi fructe de sezon, cu obiecte meşteşugăreşti necesare în gospodărie. Tot în această perioadă se strâng ultimele plante de leac, fiind timpul nucilor, al viilor şi se pregătesc ogoarele pentru recoltele viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS