Târgul Gaudeamus Carte Şcolară se deschide în prima zi de şcoală | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Târgul Gaudeamus Carte Şcolară se deschide în prima zi de şcoală

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară se deschide în prima zi de şcoală

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Cea de-a X-a ediţie a Târguluiu Gaudeamus Carte Şcolară va avea loc între 17 – 25 septembrie în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Targul Gaudeamus Carte Scolara 2012 - intre 17 si 25 septembrie

Evenimentul care va inaugura începutul de an şcolar 2012/2013 este organizat de Radio România în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi este deedicat segmentului educaţional al pieţei de carte. Conform comunicatului de presă al organizatorilor remis de Rador,  târgul se anunţă a fi deopotrivă o platformă de prezentare a celor mai recente apariţii din domeniu, dar şi un eveniment dinamic şi interactiv, cu lansări de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri şi concursuri.

La ediţia din acest an vor participa peste 35 de edituri româneşti şi străine reprezentate în România, agenţii de distribuţie de carte, alături de producători de notorietate în domeniul cărţii şcolare, al jocurilor educative şi al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar. De asemenea cu această  ocazie, vizitatorii şi expozanţii prezenţi la Târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din zona capitalei. Din 2010, când a fost lansat proiectul „Cărţile se întorc acasă”, au fost donate peste 41.000 de volume care au fost direcţionate către biblioteci rurale din aria de acoperire a studiourilor teritoriale Radio România.

Marţi, 18 septembrie de la ora 16.00 va avea loc o ezbatere cu tema „Cine mai are nevoie de cărţi în bibliotecile şcolare?”, organizată de Radio România Cultural, în parteneriat cu Biblioteca Pedagogică Naţională I.C. Petrescu. Moderatori: Mirela Nicolae şi Carmen Pesantez. Joi, 20 septembrie de la ora 17.00 vor avea loc două lansări de carte, „Nepotul lui Dracula”, de Alexandru Muşina şi „Dicţionarul limbii române pentru elevi”.  Tot cu prilejul Târgului Gaudeamus Carte şcolară va avea loc vineri, 21 septembrie, finala locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”.

Sâmbătă, 22 septembrie va avea loc prezentarea manualui de limba sanscrită de Amita Bhose, iar duminică, 23 septembrie, un atelier de limba bengali. Programul de vizitare va fi de luni până sâmbătă între 11:00 şi 19:00, iar duminică de la 10:00 până la 16:00, intrarea fiind liberă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult