Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură 2012 | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieCultura Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2012

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2012

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură se va desfăşura, în perioada 21 – 25 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, 21-25 noiembrie 2012

Peste 400 participanţi îşi vor prezenta oferta la cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care se va desfăşura la Romexpo într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp. Potrivit site-ului evenimentului, printre aceştia se vor număra edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

La ediţia 2012, tematica Gaudeamus va fi limba şi cultura română în integralitatea ei prin participarea Republicii Moldova ca Invitat de Onoare, pe lângă scriitorii şi oamenii de cultură moldoveni invitaţi, Târgul urmând a se bucura de prezenţa jurnaliştilor Teleradio Moldova. Târgul lansează în acest an o nouă secţiune dedicată agenţilor literari care activează pe piaţa internaţională de carte, o oportunitate pentru autorii, editorii, dar şi traducătorii şi agenţii literari din România de a se întâlni faţă în faţă, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai unor importante agenţii literare din Europa.

Invitat de Onoare în 2011, Italia revine la Gaudeamus ca partener privilegiat, nume de rezonanţă ale literaturii italiene actuale, jurnalişti, dar şi editori şi agenţi literari confirmându-şi prezenţa la evenimentele organizate în acest an în standul Italiei. La Gaudeamus 2012 va fi iniţiat un proiect de readucere în atenţie a editurilor dispărute în ultimii ani din peisajul editorial românesc, care deţin încă, în mod direct sau prin reprezentanţi legali, un fond de carte comercializabil.

Inaugurată de Jean Marc Godes în 2011, expoziţia itinerantă de fotografie „Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului”, care împlineşte un an de când călătoreşte în oraşele traversate de Caravana Gaudeamus, revine între 21 şi 25 noiembrie la Târg, propunându-şi să includă, pe lângă fotografiile artistului francez, lucrări care să abordeze aceeaşi tematică. Târgul Internaţional Gaudeamus este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte, organizat de Radio România din 1994, cu un concept unic în peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul târg de carte din lume iniţiat şi organizat de un post public de radio.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult