Acasa Cultura-ReligieCultura Târgul World Education cu oferte la universităţi de top

Târgul World Education cu oferte la universităţi de top

scris de C.F.V.
2 afisari

Reprezentanţi ai 52 de universităţi de top din Europa se vor afla, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti pentru a participa la ediţia de toamnă a Târgului World Education pentru a începe campania de admitere în anul universitar 2012 – 2013 a candidaţilor din România.

La târg vor fi prezente 24 de universităţi de elită britanice, dar şi 15 universităţi de renume din Olanda, printre care se numără Haga, Groningen, Maastricht. „Scopul nostru este să oferim informaţii actuale şi exacte cu privire la noile taxe din Anglia pentru a le da posibilitatea candidaţilor români de a studia la cele mai bune specializări ale universităţilor din Europa. Noile taxe din Anglia vor influenţa opţiunile studenţilor şi pentru alte ţări datorită reorientării candidaţilor spre instituţii de învăţământ superior în Ţara Galilor unde taxa va rămâne de 3.450 de lire sterline şi Scoţia unde educaţia este gratuită, dar locurile sunt limitate”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentantul Integral Group, Svetlan Danev.
În ciuda creşterii taxelor în Anglia, organizatorii nu se aşteaptă la o scădere semnificativă a numărului tinerilor care vor opta să studieze în această ţară, deoarece se păstrează mecanismul de acordare a împrumuturilor studenţeşti ce acoperă taxa de şcolarizare. Totodată, Danev a precizat că tinerii români vor putea studia în Danemarca, unde studiile sunt gratuite, dar costurile pentru asigurarea traiului zilnic sunt mai ridicate decât în alte ţări. Absolvenţii de liceu şi tinerii interesaţi pot beneficia de admitere la universităţile din Olanda dacă se înscriu înaintea începerii sistemului olandez centralizat de admitere gratuită.
În cadrul târgului sunt cuprinse sesiuni de informare şi seminarii pentru pregătirea scrisorii de motivaţie şi a dosarelor de admitere gratuită pentru alegerea specializării sau universităţii potrivite. Taxele la universităţile din Marea Britanie sunt cuprinse, după cum susţine Danev, între 7.500 şi 9.000 de lire sterline, la universităţile din Ţara Galilor – 3.465 de lire sterline, iar la universităţile din Olanda în jur de 1.800 de euro pe an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult