Acasa Cultura-ReligieCultura Târgului ceramicii “Cocoşul de Hurez”, la a 40-a ediţie

Târgului ceramicii “Cocoşul de Hurez”, la a 40-a ediţie

scris de D.S.S.
0 afisari

 În acest an împlinim o cifră rotundă, a 40-a ediţie, deci este normal să fie ceva mai deosebită toată manifestarea. În primul rând va fi cea mai mare prezenţă de până acum la acest târg, 70 de meşteri olari din Vâlcea, Harghita, Suceava, Galaţi, Olt şi-au confirmat deja participarea.

Cocoşul de Hurez

Cocoşul de Hurez

 Pe lângă meşterii olari participă şi meşteri în lemn, artizanat, costume populare, piatră etc. Cu această ocazia, Asociaţia Centrelor de Ceramică din România se va extinde, va fi prezent şi preşedintele Asociaţiei Centrelor de Ceramică din Italia„, a declarat, marţi, pentru Agerpres, edilul localităţii, Constantin Niţu, care este şi preşedintele asociaţiei din România.

Primăria pregăteşte în paralel cu această manifestare şi inaugurarea unei piste de motocross, unde vor avea loc curse de carting şi, pentru prima dată, spune primarul, o spectaculoasă cursă de buggy cars. De asemenea, vor mai fi concerte de muzică rock. Târgul de ceramică şi olărit ”Cocoşul de Hurez”, cea mai mare manifestare de acest gen, se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni în localitatea Horezu, la 40 de km distanţă de Râmnicu Vâlcea, pe DN 67.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult