Acasa Cultura-ReligieCultura Taxa TV ar putea fi mărită de la 4 lei la 6-8 lei pe lună

Taxa TV ar putea fi mărită de la 4 lei la 6-8 lei pe lună

scris de C.S.
3 afisari

Președintele Comisiei de Cultură din Senat s-a declarat în favoarea măririi taxei TV, propunere înaintată de directorul interimar al TVR, Stelian Tănase. Astfel, taxa ar putea crește de la cei 4 lei plătiți de un român în prezent, la aproximativ 7-8 lei.

Taxa TV ar putea crește de 4 lei la 7-8 lei.

„Susţin de foarte multă vreme că mărirea taxei TV este o necesitate. Radioul şi televiziunea trebuie privite ca servicii publice. Ele nu pot fi băgate în aceeaşi categorie pe piaţa concurenţială. Această taxă de 4 lei, din care ei primesc cred că până la 3,2 lei, din cauza banilor pe care îi preiau cei care îi strâng, reprezintă aceeaşi sumă din 2004. Între timp s-a trecut la înalta definiţie. Orice transmisie care trebuie făcută are cu totul alţi parametri tehnici. Transmisia TVR va trebui să fie pe parametri digitali”, a declarat Georcică Severin, șeful Comisiei.

„De cinci ani de când sunt în această comisie am avut inclusiv propuneri legislative prin care să forţăm TVR să dea meciurile şi toate astea. Primim sute de scrisori şi de memorii din partea cetăţenilor cu privire la faptul că nu pot vedea un meci. Ce a fost după Grecia, ştiţi foarte bine. Toate aceste lucruri sunt pe bani. De unde pot veni bani? De la buget, nu văd cum. Deci, printr-o taxă, a explicat el.

Directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, a declarat, miercuri, că a transmis ministrului de Finanţe un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta şi premierului Victor Ponta în cursul săptămânii viitoare.

6 comentarii

Pkly 16-01-2014 - 17:52

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…!

ancuta 16-01-2014 - 21:14

Traiasca victorIOASA si anteneasca revolutie din decembrie 2012, a poporului beat muci, impotriva poporului roman!
UUURAAA!
uuraa?
ur/
u
ul
ula
oooollaaaa
poooollaaaaa!

Vivi 16-01-2014 - 19:37

ca de obicei pe noi nu ne intreaba nimeni…sau ne ia si dupa aia…

pathfinder 16-01-2014 - 19:44

Pai te-au intrebat.
Cand ai fost la vot.
Iti amintesti?

Marius 16-01-2014 - 20:42

Buna seara.Grila de programe de la TVR o vede cineva?In ultimii ani a transmis numai emisiuni alb negru tip ,,TANTA SI COSTEL”.Oare masoara cineva audienta la aceste posturi TVR?De ce DIRECTORII si membrii CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE ai TVR nu sunt platiti tot ca pe vremea emisiunilor pe care le aproba pentru difuzare?Daca TVR este datoare este din cauza celor enumerati mai sus.

Pkly 17-01-2014 - 00:12

Ma’ ne-ne,,Marius”tvR-ul a dat o suta de milioane(!) de euro pe meciuri trucate–de dat cu stangu-n dreptu–de la fosta Liga a lu’ Mitica si pentru care nu e nimeni vinovat…
Solutia de moment ar fi sa-i declare faliti cum a facut Guv care este cu Hidroelectrica si sa-i mai rareasca !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult