Acasa Cultura-ReligieCultura Teatrul Excelsior va primi numele fondatorului Ion Lucian

Teatrul Excelsior va primi numele fondatorului Ion Lucian

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a anunţat că Teatrul Excelsior va fi redenumit în „Ion Lucian”, după decesul marelui actor de sâmbătă.

Ion Lucian (foto:Puterea)

Primarul Sorin Oprescu a anunţat luni, după ce trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la Teatrul Excelsior că susţine iniţiativa de redenumire a acestuia, dar că doreşte ca totul să fie realizat legal, astfel că demersurile vor începe abia după terminarea stagiunii curente. Potrivit Mediafax, Sorin Oprescu a povestit cu această ocazie şi ultima discuţie avută cu marele actor, aceştia stabilind o întâlnire în urmă cu două luni, care însă nu a mai avut loc din cauza problemelor de sănătate ale actorului.

În acest moment, în foaierul teatrului Excelsior sunt expuse pagini din ziare cu articole despre decesul fondatorului, mesaje de condoleanţe, dar şi afişe ale spectacolelor pentru copii realizate de Ioan Lucian. Printre persoanele care au trimis coroane de flori la Teatrul Excelsior s-au numărat şi Preşedintele Traian Băsescu şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu. Ion Lucian a murit sâmbătă seară, la vârsta de 88 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat pe 11 martie, cu suspiciune de bronhopneumonie şi anemie. Actorul va fi înmormântat marţi 3 aprilie, la Cimitirul Bellu, pe aleea artiştilor, la finalul unei ceremonii care va începe la ora 15.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult