Acasa Cultura-ReligieCultura Teatrul Ţăndărică: Începe Festivalul de vară “Teatru, stradă şi copil”

Teatrul Ţăndărică: Începe Festivalul de vară “Teatru, stradă şi copil”

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Cu o zi înainte de celebrarea Zilei Copilului, pe 31 mai, Teatrul de Animaţie Ţăndărică dă startul celei de-a doua ediţie a Festivalului de vară „Teatru, stradă şi copil”, care se va încheia pe 16 septembrie.

Incepe a doua editie a Festivalului de vara "Teatru,strada si copil"

Cea de-a doua ediţie a festivalului pentru copii Teatru, stradă şi copil„, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, se desfăşoară sub motto-ul „Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!”. La această ediţie vor participa atât teatre din diferite judeţe ale ţării (Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Bacău, Galaţi, Piteşti, Constanţa şi Ploieşti), cât şi trupe din Bulgaria, Cehia şi Turcia.

Potrivit Agerpres, Teatrul de Animaţie Ţăndărică va participa cu spectacole proprii, lecturi îndrăgite din repertoriul clasic românesc şi universal. Din dorinţa de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, de a le oferi şi celor mai defavorizaţi posibilitatea de a înţelege şi asimila valorile general umane şi de a avea acces la marea dramaturgie clasică şi universală, Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi-a propus implementarea proiectului cultural „Teatrul pentru toţi” prin achiziţionarea unui teatru-cort şi dezvoltarea şi reinventarea noţiunii de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanentă (5 luni din mai până în septembrie). Astfel, în acest an festivalul se va extinde în câteva oraşe din ţară care nu au teatre pentru copii şi tineret, precum Caracal, Câmpina, Călăraşi şi Buzău.

Directorul Teatrului de Animaţie Ţăndărică, Călin Mocanu, a anunţat în comunicatul remis de Agerpres, că la cea de-a treia ediţie din 2013, Festivalul ‘Teatru, stradă şi copil” va fi integrat în reţeaua ASSITEJ (Association Internationale du Théâtre de l’Enfance et la Jeunesse), dobândind astfel vizibilitate internaţională.Din 19 mai au avut loc mai multe manifestări desfăşurate în Parcul „Cireşarii” din sectorul 1, care au precedat lansarea oficială a festivalului din 31 mai.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult