Acasa Cultura-ReligieCultura Testamentul lui Iurie Darie

Testamentul lui Iurie Darie

scris de C.P.
4 afisari

Iurie Darie a plecat dintre noi lăsând în urmă amintirea unui mare actor cu un zâmbet larg și un suflet bun, care trecea dincolo de micul ecran, ajungând la inimile milioanelor de români care l-au admirat și iubit.

Cum se simte Iurie DarieIn emisiunea ”Profesioniștii”, realizată de Eugenia Vodă, maestrul a vorbit, parcă prevestitor, în urmă cu ceva vreme despre moarte, dar și ce va rămâne după trecerea sa. În legătură cu acest din urmă gând, Iura își exprima regretul față de faptul că va lăsa acestei lumi o amintire despre un personaj care nu îl reprezintă și care nu a apucat să-și dezvăluie adevărata personalitate. Iurie Darie spunea că își dorește cu tărie ca după moartea sa să se poată naște într-o altă lume unde să-și trăiască viața ”celălalt om” din el.

Cred că am să plec din lumea asta cu ceva și am să plec în altă lume, să se nască celălalt om din mine„, spunea în interviul-testament Iurie Darie. Actorul a mai vorbit despre regretul că nu va lăsa posterității mai multe filme de calitate, ci doar o serie de ”roluri slabe” în peliculele produse în perioada comunistă.

Actorul Iurie Darie a murit în urmă cu o săptămână, la vârsta de 83 de ani, după ce a fost diagnosticat cu hidrocefalie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult