Acasa Cultura-ReligieCultura „The Artist”, premiul Oscar pentru cel mai bun film

„The Artist”, premiul Oscar pentru cel mai bun film

scris de L.M.
4 afisari

Producţia „The Artist” a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, devenind primul lungmetraj care nu provine din spaţiul cinematografic anglo-saxon care să primească recompensa supremă din lumea celei de-a şaptea arte.

The Artist, premiul Oscar pentru cel mai bun film

Acest omagiu mut, în alb şi negru, adus perioadei de pionierat a Hollywood-ului, a fost marele favorit la această categorie la care au mai fost nominalizate filme precum „Hugo” de Martin Scorsese, „Midnight in Paris” de Woody Allen sau „War Horse” de Steven Spielberg.

După ce a primit statueta în aclamaţiile publicului, Michel Hazanavicius a mulţumit echipei de filmare şi le-a reamintit copiilor săi rămaşi la Paris că este timpul să meargă la culcare. „Este ora 6 dimineaţa la Paris. Aveţi 30 de secunde să intraţi în pat„, le-a transmis el copiilor în râsetele asistenţei.
Oscarul pentru cel mai bun film pune capăt unei seri bogate în premii pentru filmul „The Artist”, care a mai obţinut şi statuetele pentru regie şi pentru cel mai bun actor în rol principal, cu Jean Dujardin în rolul actorului de filme mute George Valentin care se prăbuşeşte în anonimat după apariţia filmului sonor.

Duminică seară a avut loc cea de-a 84-a ediţie a premiilor Academiei americane de Film, mult râvnitele Oscaruri, ediţie dominată de filmele care au primit cele mai multe nominalizări – fantezia ‘Hugo‘ ce avea 11 nominalizări şi care a câştigat în special premiile rezervate domeniilor tehnice, şi respectiv marele câştigător al serii, filmul ‘The Artist‘, care avea 10 nominalizări şi a reuşit să câştige premiile la principalele categorii.

Lista laureaţilor celei de-a 84-a ediţii a premiilor Oscar:

1. Cel mai bun film: ‘The Artist’.
2. Cel mai bun actor: Jean Dujardin (‘The Artist’).
3. Cea mai bună actriţă: Meryl Streep (‘The Iron Lady’)
4. Cel mai bun actor în rol secundar: Christopher Plummer, (‘Beginners)’
5. Cea mai bună actriţă în rol secundar: Octavia Spencer, (‘The Help’)
6. Regie: Michel Hazanavicius, (‘The Artist’)
7. Cel mai bun film străin: ‘A Separation’ (Iran).
8. Scenariu – adaptare: Alexander Payne, Nat Faxon şi Jim Rash, (‘The Descendants’)
9. Scenariu original: Woody Allen, (‘Midnight in Paris’)
10. Film de animaţie: ‘Rango’
11. Regie artistică: ‘Hugo.’
12. Imagine: ‘Hugo.’
13. Mixaj sunet: ‘Hugo.’
14. Editare sunet: ‘Hugo.’
15. Coloană sonoră originlă: ‘The Artist.’
16. Melodie originală: ‘Man or Muppet’ din filmul ‘The Muppets.’
17. Costume: ‘The Artist.’
18. Documentar: ‘Undefeated.’
19. Documentar scurtmetraj: ‘Saving Face.’
20. Montaj: ‘The Girl With the Dragon Tattoo.’
21. Machiaj: ‘The Iron Lady.’
22. Scurtmetraj de animaţie: ‘The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.’
23. Scurtmetraj: ‘The Shore.’
24. Efecte speciale: ‘Hugo.’

Astfel, cele două producţii care au primit cele mai multe nominalizări, ‘Hugo’ şi ‘The Artist‘ au câştigat fiecare câte 5 premii Oscar.

2 comentarii

Chris P. 27-02-2012 - 23:51

dintre filmele cu multe nominalizari am vazut Hugo si cred ca a castigat pe drept Oscarul pentru cea mai buna imagine. Ca si poveste nu cred insa ca avea taria sa castige premiul pentru cel mai bun film sau cel mai bun regizor. Despre The Artist, nu cred ca va fi prea curand in ply-list-ul meu. La regizori am vazut ca a fost nominalizat si Terrence Malick (The Tree Of Life) dar chiar imi pare bine ca nu a castigat. Filmul lui, desi avea un subiect promitator si pe gustul meu m-a facut sa ma chinui vreme de 2 ore si jumate. Pacat de actori ca Brad Pitt sau Sean Penn dar tot nu s-a meritat cele 2,5 ore pierdute.

digital 28-02-2012 - 00:14

cred că ar fi rezonabil să lase istoria filmografiei,la locul ei,așa cum s-a construit și consolidat,remake-urile sunt mai mult sau mai puțin copy-paste,iar ”omagiile,cred că ar trebui aduse într-un alt mod,prin originalitate și muncă,nu prin ode false ”cântate” pe covorul roșu….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult