Acasa Cultura-ReligieCultura The Times a pierdut doua treimi din cititori dupa taxarea stirilor

The Times a pierdut doua treimi din cititori dupa taxarea stirilor

scris de Ziua Veche
13 Afisari

Cotidianul The Times a pierdut doua treimi din cititori, dupa ce a decis sa taxeze citirea materialelor publicate, conform Reuters. Experian Hitwise, care monitorizeaza traficul pe internet, a confirmat faptul ca vizitele pe site-ul publicatiei au scazut, “The Times” reusind sa-si mentina 33% din cititori. Se pare ca proprietarii site-ului se asteptau ca pierderea sa fie de 90%.


 

Cotidianul britanic The Times si versiunea sa de duminica, The Sunday Times, au introdus din data de 2 iulie taxa de acces online, devenind primele publicatii generaliste de mare tiraj care au aplicat o astfel de masura. Internautii care doresc sa vizualizeze continuturile de pe internet ale celor doua publicatii vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de o lira sterlina (1,2 euro) pe zi sau de doua lire pe saptamana.

In cursul lunii mai, The Times si Sunday Times si-au relansat site-urile, anuntand totodata ca vor introduce o taxa de acces online, in cadrul unei ofensive lansate de proprietarul lor, magnatul Rupert Murdoch, pentru a pune capat cultului gratuitatii informatiilor online. Tirajul ziarelor quality in Marea Britanie este in scadere constanta. Potrivit ultimelor date disponibile, tirajul The Times, in mai, era de 515.379, in scadere cu 13%, iar cel al The Sunday Times, de 1.117.749, in scadere cu 6%, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cotidianul Financial Times a adoptat deja modelul accesului online platit, la fel si Wall Street Journal, detinut de Murdoch, care este in prezent singurul mare cotidian american cu un continut online integral platit. Este vorba insa de publicatii specializate, spre deosebire de The Times, care este generalist.

0 comentariu

jan dinu 07-06-2010 - 19:06

D-le Lazaroiu , atita timp cit
sheful statului – Basescu – nu
foloseste „serviciile speciale „
inclusiv „dosarele compromitatoare „din arhive secrete shi pastrate cu „grija s-a n-apara la ochii cetatenilor
macar ale membrilor – Curtii Constitutionale ” pentru a afla shi poporul nestiutor …totul este in zadar !Presedintele prin aceste indecizii de face partash la perpetuarea starilor de lucruri din Romania .Ori varianta ca
shantajul este reciproc shi schimbul
dosarelor se face la troc ….
JD

calini 08-06-2010 - 09:38

Musiu Lazaroiu,da’informat esti dom’le,cum le stii matale,bre,pi toate!De-acolo de unde esti cocotat matale,ce bine le vezi si ne vezi pi noi,rumanii,nu-ti e mila di noi,bre,ca rau o mai ducem cu stapanul lu’matale,ce face,vrea sa puna lacatul pi tarisoara aista,bre ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS