Acasa Cultura-ReligieCultura TIFF 2011 ajunge la Bucureşti şi Sibiu

TIFF 2011 ajunge la Bucureşti şi Sibiu

scris de L.M.
3 afisari

Publicul bucureştean şi sibian va putea viziona, începând de miercuri, filme marca TIFF 2011, festivalul care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca în perioada 3 – 12 iunie şi care a inclus proiecţii-eveniment, spectacole de teatru şi concerte, expoziţii şi lansări,.

festival_de_film_tiff_2011La Bucureşti, organizatorii – Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc – au pregătit, în perioada 15 – 24 iunie, cinefililor care nu au avut ocazia să ajungă la Cluj-Napoca, retrospectiva TIFF 2011.

Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu sunt spaţiile în care poate fi urmărită o selecţie a peliculelor prezentate la ediţia a zecea a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), informează Mediafax

Printre titlurile-hit se numără „Fără cale de întoarcere/ Sin retorno” al regizorului argentinian Miguel Cohan, câştigătorul trofeului Transilvania, precum şi al premiului pentru cel mai bun scenariu la ediţia a zecea a festivalului, „Baladă tristă de trompetă/ Balade triste de trompeta” al spaniolului Álex de la Iglesia, care şi-a adjudecat Leul de Argint pentru cea mai bună regie şi premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Veneţia, precum şi două premii Goya (dintre care unul la categoria „cele mai bune efecte speciale”), „Imperialiştii n-au murit!/ Imperialists are still alive” (regia: Zeina Durra), recompensat la TIFF 2011 cu premiul pentru cea mai bună interpretare.

În perioada 15 – 19 iunie, în fosta capitală culturală europeană Sibiu vor fi proiectate filme inspirate de celelalte arte. Ediţia din 2011 a TIFF Sibiu se doreşte a fi o celebrare a relaţiei dintre film şi celelalte arte. Festivalul sibian va conţine premiere absolute (filme care vor putea fi văzute numai la Sibiu, nu şi la Cluj), producţii româneşti recente (printre care „Principii de viaţă”, regizat de Constantin Popescu, distins cu trofeul pentru cea mai bună regie la TIFF 2011, şi documentarul „Aproape de cer”, filmat în Transilvania de Titus Faschina) şi filme-eveniment pentru marele public, proiectate în aer liber, în Piaţa Mare din Sibiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult