Acasa Cultura-ReligieCultura Trofeul Anonimul pentru filmul „Lumea e a mea”

Trofeul Anonimul pentru filmul „Lumea e a mea”

scris de C.P.
7 afisari

Filmul „Lumea e a mea” regizat de Nicolae Constantin Tănase a câștigat trofeul Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul care a fost decernat sâmbătă seară, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Tânărul cineast Nicolae Constantin Tănase

Tânărul cineast Nicolae Constantin Tănase

„Lumea e a mea” este lungmetrajul de debut al lui Nicolae Constantin Tănase. Filmul spune povestea Larisei, o fată de 16 ani, care trăiește într-un orășel de la malul mării unde tot ce contează sunt influența și banii. Tânăra crede însă că visurile ei merită orice sacrificiu.

În distribuția filmului lui Nicolae Constantin Tănase se numără actori precum Ana Maria Guran și Iulia Ciochină.

Premiile festivalului Anonimul s-a desfășurat între 17 și 23 august 2015.

***
Tânărul cineast Nicolae Constantin Tănase s-a născut la București, la 7 decembrie 1985. Actor, regizor, scenarist, și-a început studiile de film la Academia FAMU din Praga și a absolvit Secția Regie de film la UNATC, în 2009. Filmul său de licență ”Outrageously Disco” a câștigat numeroase premii, continuând succesul filmului de anul III, ”Zombie Infectors 3”. Primul său scurt-metraj independent, Blu, i-a adus premiul pentru ‘Cel mai bun scurtmetraj românesc’ la TIFF 2012, potrivit site-ului www.icr.ro.

La Gala Premiilor Gopo 2013 a primit Premiul pentru Tânăra Speranță. Scurtmetrajul ”12 minute” a fost proiectat Festivalul ”Lună Plină” de la Biertan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult