Acasa Cultura-ReligieCultura Trustul Realitatea ar putea ajunge la Lagardere

Trustul Realitatea ar putea ajunge la Lagardere

scris de M.I.
3 afisari

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg are discuţii cu grupul francez de media Lagardere în vederea vânzării Realitatea Tv.

Elan Scwartzenberg a cumparat Realitatea

foto: A1.ro

Mai exact, se pare că grupul de presă Lagardere ar fi interesat să preia în pachetul offset şi postul românesc de ştiri, în contul unui contract de produse de apărare, informează Jurnalul.ro.

„În primul rând, orice lucru are un preţ. Am luat acest trust strict din motive de business, prin urmare voi trata acest tust ca pe orice afacere normală, adică nu urmăresc nici interese politice, nici cooptarea unor afaceri colaterale cu statul. Cel mai important lucru, grupul Lagardere consider că este un partener extrem de onorabil şi aş fi fericit să finalizez orice tranzacţie cu ei sau cu oricare alt grup de talia lor. Acum 12 ani am fost printre primii sau poate primul care în domeniul mass-media publicitate l-am adus pe Rupert Murdoch într-o tranzacţie de 19 milioane de dolari. Aşa că, citindu-i pe francezi, „comme d’habitude”, nu mi-ar fi deloc dificil, străin sau bizar să tranzacţionez cu un grup internaţional de prestigiu. În urmă cu zece ani am mai fost implicat într-o negociere cu cei de la Lagardere. Îi cunosc de mai multă vreme, sunt nişte oameni de mare ţinută. Şi, specific în acest domeniu sunt un simbol”, a declarat Elan Schwartzenberg pentru Jurnalul.

Lagardère Group este un conglomerat francez cu sediul în Paris, care deţine diverse afaceri în media şi, de asemenea, o participaţie indirectă de 15,1% la compania aeronautică şi de apărare EADS. Lagardere este unul dintre cele mai mari trusturi de presă din Europa, cuprinzând 11 programe de satelit şi 16 case de producţie care realizează 25% din producţiile de televiziune în Franţa.

Vezi aici cum Elan Schwartzenberg a cumpărat trustul Realitatea de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult