Acasa Cultura-ReligieCultura TVR a făcut economie la programele de sărbători în 2012

TVR a făcut economie la programele de sărbători în 2012

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

TVR a alocat de 5 ori mai puţini bani pentru programele de sărbători în 2012, inclusiv Revelionul, decât în anul precedent.

tvr

TVR a făcut economie la programele de sărbători în 2012

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al SRTv a declarat pentru mediafax, că TVR a alocat, în acest an, circa 50.000 de euro pentru realizarea programelor dedicate sărbătorilor de iarnă (inclusiv Revelionul), faţă 250.000 de euro, suma alocată în acelaşi scop, în 2011. Săftoiu a adăugat că „E vorba despre nişte reduceri drastice de cheltuieli fără să facem rabat de la calitatea programelor, ca dovadă audienţele neaşteptat de bune”.

Şeful SRTv a precizat că este „deosebit de încântat” pentru faptul că, deşi Televiziunea Română „trece printr-o perioadă deosebit de dificilă”, audienţele întregistrate de TVR în săptămâna Crăciunului „au fost nesperat şi neaşteptat de mari”. „(…) asta însemnând revenirea, după o perioadă foarte lungă, a Televiziunii Române în primele cinci locuri cu privire la audienţă şi la încrederea telespectatorului român în programele TVR. Iar în ziua de Crăciun (TVR 1 s-a situat, n.r.) pe un loc doi de vârf, în competiţie, cu «O dată în viaţă» (emisiunea prezentată de Iuliana Tudor, n.r.). Sunt lucruri care arată un potenţial enorm, care trebuie pe mai departe exploatat şi respectat pe măsură cu privire la profesioniştii din TVR, a mai spus Săftoiu.

Pentru noaptea de revelion TVR a pregătit un mod inedit de a alege programul, telespectatorii fiind cei care îl vor alege prin intermediul votului prin SMS. Astfel, au intrat în competiţie: programul „Piaţa Revelionului 2013″, prezentat de matinalii de la Radio 21 Orlando, DJ Andy, Manuel Dinculescu şi Anca Maco şi realizat de Elena Ştirbescu şi Dan Manoliu; „Povestea de vis”, prezentată de Irninis Miricioiu şi Alex Stanciu şi realizată de Iolanda Miricioiu; dar şi programul „La mulţi ani, România!”, prezentat de Iuliana Tudor şi realizat de echipa Ioan Cărmăzan – Stefan Stănescu. Până pe 30 decembrie, ei îşi pot exprima opţiunile prin SMS la 1388, număr valabil în reţelele Vodafone, Orange, Cosmote, Romtelecom, RCS&RDS, câştigătorul urmând să fie anunţat pe 31 decembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult