Acasa Cultura-ReligieCultura TVR denunţă blocarea activităţii în campanie electorală

TVR denunţă blocarea activităţii în campanie electorală

scris de M.A.
1 afisari

Conducerea televiziunii publice atrage atenţia opiniei publice că măsura dispusă de ANAF duce la blocarea activităţii TVR în timpul campaniei electorale, ceea ce poate aduce prejudicii procesului democratic.

TVRAgenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat luni, în totalitate, conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – din 2005 până la finalul lui 2011 – către bugetul de stat. Acestea sunt în valoare de 272.699 mii lei.

În perioada următoare, conducerea TVR va identifica soluţii pentru deblocarea situaţiei.

Actuala administraţie a făcut publică situaţia financiară a TVR încă de la începutul mandatului, în 2010, şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice. Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa, precizează TVR într-un comunicat.

În ultimii doi ani, conducerea televiziunii publice a făcut cunoscute sursele de deficit şi paşii pentru redresarea financiară a instituţiei atât presei, cât şi întregii clase politice. Acestea pot fi consultate în rapoartele de activitate ale TVR pe 2010 şi 2011, pe site-ul televiziunii, continuă comunicatul.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat.

3 comentarii

urbos 22-05-2012 - 14:40

Sa se darame si sandramaua asta basista.

Salut 22-05-2012 - 16:01

„Taxa TV din România nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa, precizează TVR într-un comunicat.”

===================

Asa sunt si salariile. Cele mai mici din Europa. Asa ca luati „komunikatu”, faceti-l sul si….

Cornelius 24-05-2012 - 20:00

Acest comunicat îl consider o sfidare. Cred ca ar fi util ca acest complex stupid numit Televiziunea „Natională” sa se limiteze la doua posturi, unul de stiri si unul cultural. Protestez asupra perpetuării taxei tv. Eu nu ma uit la programele de prost gust ale acestei tv. si nu vad de ce s-o platesc din pensia mea.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult