Acasa Cultura-ReligieCultura TVR: Stelian Tănase cere Ministerului de Finanțe majorarea taxei TV

TVR: Stelian Tănase cere Ministerului de Finanțe majorarea taxei TV

scris de C.S.
1 afisari

Stelian Tănase, directorul interimar al TVR, a înaintat Ministerului de Finanțe un propunere de majorare a taxei TV, urmând ca săptămâna viitoare proiectul să îi fie prezentat și premierului Victor Ponta.

Directorul TVR cere Ministerului de Finanțe majorarea taxei TV. (foto: dcnews)

„Într-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finanţe este acest lucru şi sper ca săptămâna viitoare să îi înfăţişez şi primului-ministru. Avem înţelegere ca, după Anul Nou, să avem o discuţie. Avem un material, putem discuta pe o bază serioasă. Mărirea taxei este lucrul la care ne gândim. Este o discuţie complicată şi ea se va purta”, a explicat Stelian Tănase.

Taxa TV rămâne principala sursă de finanţare a activităţii TVR, reprezentând peste 70% din bugetul institiției, așa cum se arată în raportulde activitate al SRTv pe 2011. Taxa TV a fost redusă în 2003, pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei. În prezent, în România este percepută una dintre cele mai mici taxe TV dintre ţările Uniunii Europene.

Preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin, se arată sceptic, avertizându-l pe Stelian Tănase că majorarea taxei TV, chiar cu 2-3 lei, este aproape imposibilă într-un an electoral, mai ales în condiţiile nemulţumirilor generale faţă activitatea TVR.

10 comentarii

jupuit cu forta 15-01-2014 - 18:36

pai oricine poate fi director pe banii altuia, in loc sa micsorezi pierderile, sa angajezi oameni capabili prin concursuri reeale, mai simplu sa spunem: …”mai puneti-va o haina”! Pacat, domnule Stelian Tanase, aveam alte asteptari.

Virgiliu Soare 15-01-2014 - 19:06

Domnul Stelian Tanase se dovedeste a fi cel mai comod manager. Sa le dam bani noi, saracii, ca dumnealor sa-i toace. E si asta o chestie. Dar nu pentru cei care si gandesc. Acestia fac proiecte, proiectele aduc telespectatori, iar acestia ratting. Or domnul Stelian Tanase n-a auzit de aceasta. Atunci la revedere domnule Director… si-un praz verde! De-astia ca dumneata am mai vazut si nu ne-am spariet! Exista si oameni in tara aceasta, nu numai din cei ca dvs!

urbos 15-01-2014 - 19:29

Tu taci ma vierme basist.

urbos 15-01-2014 - 19:28

In loc sa dea afara toata scursura d-acolo, boul asta s-a gandit sa mareasca taxa.

Pusa 16-01-2014 - 09:27

imi pun o intrebare : TVR pentru distribuirea prin cablu a programelor primeste bani de la aceste firme ? In acest caz noi platim de 2 ori. Stie cineva ?

pathfinder 16-01-2014 - 10:53

1. „TVR pentru distribuirea prin cablu a programelor primeste bani de la aceste firme?”
Nu.

2. „In acest caz noi platim de 2 ori.”
Depinde cat de „smecheri” sunt operatorii de televiziune prin cablu.
Si cum isi prezinta oferta…
Vezi lista must carry: Deciziei CNA nr. 72/2012.

pathfinder 16-01-2014 - 10:54

Decizia…

Pkly 15-01-2014 - 20:03

Mey Stelica,mey Stelica…d’aia fusasi pus ca sa mai raresti randurile d’acolo ! S-a auzit ceva ? Iar cu taxa pentru,,surprize-surpriNze”…mai la anu’ dupa ce faci macar o defrisere ! Totusi,pe cand reforme–radicale–la tvR ca sa vedem si noi ,,niste”emisiuni,saptamanale,de culturalizare a natiei bastinase(ca doar e tv publica si nationala p’deasupra !) ? Unii bastinasi zic ca au ochii obici d’atatra seriale kilometrice coreene vazure

Pkly 15-01-2014 - 20:09

C_O_N_T_I_N_U_A_R_E…Unii bastinasi zic ca au ochii oblici d’atatea seriale kilometrice coreene date in nestire la culcare,si reluate,in sculare ! P’astea vrei marire de biruri ?!?
Lumeee-lume…

Antibasistul 15-01-2014 - 21:51

Dobitocul S.Tanase duca-se dracului, SA NU MAREASCA TAXELE, NIMENI NU SE UITA LA CACATUL TVR, PTIU!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult