Acasa Cultura-ReligieCultura Un bust al lui Decebal va fi amplasat în orașul Covasna

Un bust al lui Decebal va fi amplasat în orașul Covasna

scris de D.P.
187 Afisari

Un bust al lui Decebal va fi amplasat în orașul Covasna în perioada următoare, a anunțat Consilierul local Nicoale Enea pe pagina sa de Facebook.

„Avem toate aprobările pentru bustul lui Decebal, inclusiv autorizația de construire, deci în maxim o lună de zile vom dezveli și monumentul Regelui Decebal”, a scris medicul.

Bustul a fost realizat de sculptorul Ioan Cândea din Sibiu, cel care a sculptat și statuia lui Mihai Eminescu amplasată în Parcul Voinești din Covasna.

Monumentul a intrat în posesia Primăriei din Covasna încă de la finalul anului trecut, urmând obținerea avizelor necesare, mai anunță consilierul local.

Conform Agerpres, în Voineşti-Covasna mai există câteva monumente de for public reprezentative pentru comunitatea românească din zonă, printre acestea numărându-se bustul episcopului Iustinian Teculescu, născut în această localitate în data de 1 noiembrie 1865.

De asemenea, în contextul aniversării a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri din 1 Decembrie 1918, în Parcul Tineretului din Voineşti-Covasna a fost amplasat un grup statuar reprezentându-i pe Regele Ferdinand, Regina Maria, Iuliu Maniu şi I.C. Brătianu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS