Acasa Cultura-ReligieCultura Un emir arab îşi prezintă piesa de teatru la Sibiu

Un emir arab îşi prezintă piesa de teatru la Sibiu

scris de L.M.
3 afisari

Sultanul Bin Mohammed al-Qasimi, al treilea emir, ca importanţă, din Emiratele Arabe Unite, va participa la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), spectacolul realizat după piesa sa „Piatra neagră” fiind prezentat, sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Thalia.

Turnul Sfatului din Sibiu-1938Potrivit organizatorilor FITS 2011, citaţi de Mediafax, sultanul Bin Mohammed al-Qasimi, al treilea emir, ca importanţă, din Emiratele Arabe Unite, va participa, sâmbătă, la prezentarea piesei sale în cadrul ediţiei din acest an a manifestării.

„Ceea ce predomină astăzi în societatea islamică este cunoscut sub numele de mişcare de reformare a Islamului, fondată pe baze religioase, sociale şi politice, dar extremiştii, în încercarea de impunere în faţa inamicilor Islamului, transformă această mişcare spre terorism. În spectacolul nostru – «Piatra Neagră» – prezentăm o formă de expresie a acestei mişcări, condusă într-o direcţie care doreşte binele şi care dezaprobă mişcarea teroristă. Spectacolul se bazează pe nume, date şi evenimentele istorice reale care au avut loc în timpul luptei lui Alaqramtp cu califatul Abbasid. Sperăm ca acest spectacol să permită publicului să-şi facă o idee corectă şi reală în ceea ce priveşte sursa terorismului pe de-o parte, şi ceea ce spune Sfântul Coran, pe de altă parte: «Urmează calea Domnului cu chibzuială şi propovăduieşte înţelept şi cu îngăduinţă»”, scrie sultanul Bin Mohammed al-Qasimi în prezentarea spectacolului.

De asemenea, emirul îşi va lansa o carte la Sibiu în cadrul Sibiu BookFest, la prezentarea volumului urmând să participe şi Yacub Yousif Al-Hosani, ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România.

Cartea se intitulează „Întoarcerea lui Hulagu” şi este o piesă de teatru în patru acte având subiect istoric, respectiv căderea Imperiului Abassid sub loviturile hanului mongol Hulagu.

Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu 2011

Lansarea cărţii va avea loc, sâmbătă, de la ora 13.00, în pavilionul Sibiu BookFest din centrul Sibiului.

3 comentarii

urbos 03-06-2011 - 15:04

E si ras in cap?

rebenciuc 04-06-2011 - 00:14

astia ne mai lipsesc in romania……

Ciu Huhu 04-06-2011 - 13:46

Mai bine arabi bogati in Romania decit evrei hoti pina la Dumnezeu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult