Acasa Cultura-ReligieCultura Unde mergem de “Noaptea Muzeelor”

Unde mergem de “Noaptea Muzeelor”

scris de Laurentiu Banches
300 Afisari

În noaptea dintre 19 şi 20 mai, nu mai puţin de 3000 de muzee din Europa vor participa la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului “Noaptea Muzeelor”.

A 8-a editie a evenimentului "Noaptea Muzeelor" (foto:amdoar18ani.ro)

În România vor participa la evenimentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ 100 de muzee, care vor celebra cu această ocazie Ziua Internaţională a muzeelor, care are loc vineri, 18 mai. La ediţia din acest an, organizatorii de la Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RMNR) propun un circuit pilot la 10 muzee din Cluj, au pregătit nu mai puţin de 28 de instituţii culturale pentru acest eveniment în Bucureşti şi multe alte surprize în muzee din întreaga ţară.

Coordonatorul “Noaptea Muzeelor”, Angelica Iacob a anunţat că printre cele 28 de locaţii gata să primească vizitatori în noaptea din 19 mai, sunt şi sedii ale unor organizaţii culturale. Aceasta a afirmat şi că vor exista şi expoziţii, cu o anumită tematică, care vor fi incluse în circuitul de vizitare. Angelica Iacob speră ca şi la cea de-a VIII-a ediţie a  evenimentului“Noaptea Muzeelor”, intrarea liberă să strângă zeci de mii de vizitatori

Printre noutăţile din acest an din Bucureşti se numără Muzeul de Artă Veche Apuseană Dumitru Furnică-Minovic, Universitatea Spiru Haret, Biblioteca Naţională a României: World Press Photo România (Fundaţia Culturală EIDOS), Școala Centrală şi Muzeul Național al Pompierilor, care se vor adaugă celor mai vizitate muzee de anul trecut, Muzeul „George Enescu”, Muzeul de Istorie, Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Antipa şi Muzeul Ţăranului Român. Totodată, în acest an va reveni în atenţia vizitatorilor Muzeul Tehnic “Dimitrie Leonida”, existând şi muzee care au decis să nu mai participe şi în acest an, cum este cazul Muzeului Militar Naţional.

Organizatorii de la RMNR îsi propun să desfaşoare, în acest an şi o Gală a Muzeelor unde vor putea fi premiate muzeele cu cei mai mulţi vizitatori. De asemenea, Vizitatorii muzeelor din Capitala vor avea parte şi de câteva surprize. Ei pot câstiga o bicicletă sau un telefon mobil daca vor vizita cel puţin trei muzee. Tot ce trebuie să facă este să completeze un talon existent pe o hartă care indică circuitul Nopţii Muzeelor şi care se gaseste la orice instituţie culturala care participa la eveniment şi sa-şi instaleze pe telefon o aplicatie cu ajutorul careia firma de telefonie care ofera premiile îi poate înregistra în locaţiile pe care le viziteaza.

În „Noaptea Muzeelor„, cei care nu vor sa se deplaseze pe jos pâna în centrul Bucurestiului vor putea închiria aproximativ 100 de biciclete din Parcul Tineretului, iar RATB va pune, gratuit, la dispozitia bucurestenilor, mai multe autobuze.

Pentru lista completă a muzeelor care participă la eveniment accesaţi următoarele link-uri: Bucureşti, Cluj, ţară.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult