Acasa Cultura-ReligieCultura Unde poţi să-ţi iei rămas bun de la Cornel Fugaru

Unde poţi să-ţi iei rămas bun de la Cornel Fugaru

scris de R. C.P.
23 afisari

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) își exprimă regretul pentru dispariția fulgerătoare a marelui compozitor, cântăreț și pianist Cornel Fugaru, autorul unor piese excepționale din punct de vedere artistic, se arată într-un comunicat de presă.

Cornel Fugaru, internat in stare grava la Elias

Cornel Fugaru este unul dintre promotorii rock-ului în România, din postura de lider al formației Sincron, înființată în 1964. Marele compozitor și-a dedicat întreaga viață Uniunii Compozitorilor, unde a fost membru al comisiei de muzică ușoară și jazz. Cornel Fugaru a primit nenumărate premii naționale și internaționale, colaborând cu majoritatea artiștilor mari din ultimele decenii.

În toată această perioadă, alături de el a stat soția sa, Mirela, cu care a colaborat și în calitate de textier.

Despre Cornel Fugaru se știe mai puțin faptul că a fost un susținător înflăcărat al muzicii pentru copii și tineret, în acest sens conducând un festival internațional dedicat copiilor și tineretului, ocazie cu care au fost descoperite și lansate numeroase talente.

”Până în urmă cu doar câteva zile a fost extrem de activ, era un om căruia îi plăcea viața, noi l-am perceput întotdeauna ca pe o persoană puternică și tonică. Tocmai de aceea, boala ne-a luat pe toți prin suprindere. În aceste momente, toți colegii de breaslă ne gândim la soția sa, Mirela care l-a iubit extrem de mult pe Cornel. Din păcate, mult prea devreme pentru noi, prietenul nostru Bebe a ales nemărginirea. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Adrian Iorgulescu, președintele UCMR-ADA.

Dacă doriți să vă luați rămas bun de la Cornel Fugaru, vă așteptăm joi la Palatul Cantacuzino, între orele 16-18:30, se mai arată ân comunicat.

1 comentariu

sorin ivan 15-07-2011 - 00:11

D/zeu sa/l odihneasca

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult