Acasa Cultura-ReligieCultura UNESCO: Soprana Angela Gheorghiu va fi numită Artist al Păcii

UNESCO: Soprana Angela Gheorghiu va fi numită Artist al Păcii

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Artista română urmează să primească distincţia de artist al păcii UNESCO la The Tuscan Sun Festival, care se va desfăşura la Florenţa în perioada 11-18 iunie.

Angela Gheorgiu (foto: operaonline.ro)

Potrivit Mediafax, soprana Angela Gheorghiu primeşte titlul de artist al păcii UNESCO în “semn de recunoştinţă faţă de modul în care promovează respectul faţă de diversitate şi înţelegerea, prin muzică“. Soprana va cânta la The Tuscan Sun Festival pe 12 iunie, alături de tenorul Saimir Pirgu şi Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, dirijor urmând să fie Eugene Kohn. Ea este una dintre invitatele speciale ale festivalului, împreună cu John Malkovich şi Nigel Kennedy.

Soprana intră acum într-un cerc select de artişti ai păcii UNESCO, printre care se numără şi Celine Dion şi Shirley Bassey. Artiştii păcii UNESCO sunt personalităţi de renume internaţional care îşi folosesc influenţa, prestigiul şi carisma pentru a promova mesajele şi programele UNESCO.

Artista Angela Gheorghiu, acum în vârstă de 46 de ani, şi-a făcut debutul internaţional în 1992, iar în 2001 a primit titlul de artista anului la cea de-a 3-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2010. Tot în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult