Acasa Cultura-ReligieCultura Universal Studios a dat în judecată TVR

Universal Studios a dat în judecată TVR

scris de A.P.
3 afisari

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi cere daune de 11 milioane de dolari de la TVR, care nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune.

foto:paginademedia.ro

Fostul şef al TVR, Alexandru Sassu, a transmis, pe 27 mai 2010, o scrisoare deschisă Parlamentului României în care semnala problemele pe care le-ar putea avea TVR cu NBC Universal, care deţine Universal Studios. În scrisoarea deschisă, Alexandru Sassu preciza că Societatea Română de Televiziune este într-o situaţie „deosebit de gravă”, cauzată de faptul că instituţia nu avea în acel moment un Consiliu de Administraţie.

Situaţia a fost creată de faptul că raportul de activitate pe anul 2008 al Televiziunii Române a fost respins, pe 30 martie 2010, de plenul reunit al Parlamentului, votul negativ al parlamentarilor echivalând cu demiterea Consiliului de Administraţie al TVR, condus atunci de Alexandru Sassu.

Procesul a fost intentat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, potrivit Mediafax.

Societatea Româna de Televiziune a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani şi nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România şi Republica Moldova a unor filme, precum „8 Mile”, „About a Boy” şi „Do the Right Thing”, şi a unor seriale TV, printre care se numără „30 Rock” şi „Battlestar Galactica”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult