Acasa Cultura-ReligieCultura Universitatea din Bucuresti a implinit 146 de ani

Universitatea din Bucuresti a implinit 146 de ani

scris de Ziua Veche
1 afisari

Universitatea din Bucuresti a implinit, joi, 146 de ani de la infiintare. In 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care lua fiinta una dintre cele mai mari institutii de invatamant superior din Bucuresti.

De la Grigore Moisil la Solomon Marcus, de la C. Nenitescu la Marius Andruh, de la A.D. Xenopol la Lucian Boia, numeroasele generatii de studenti si profesori au reusit sa impuna Universitatea din Bucuresti ca una din institutiile de referinta pentru intreaga societate romaneasca de-a lungul unor importante perioade ale istoriei Romaniei.

Multi dintre absolventii Universitatii s-au afirmat ca personalitati de seama profesori si cercetatori la majoritatea marilor universitati ale lumii, membri ai Academiei Romane si ai unor academii din alte tari, scriitori, politicieni (parlamentari, ministri, prim-ministri, presedinti), diplomati, inalti functionari si jurnalisti.

Universitatea din Bucuresti ofera pentru anul universitar 2010-2011 peste 38 de domenii de licenta, circa 100 de specializari la trei forme de invatamant: zi, FR, ID, informeaza Agerpres.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult