Acasa Cultura-ReligieCultura UPDATE: Radu Călin Cristea – noul director interimar al SRTV

UPDATE: Radu Călin Cristea – noul director interimar al SRTV

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

UPDATE: Radu Călin Cristea, propus de USL pentru a deveni noul director general interimar al SRTV a primit aviz favorabil din parte Comisiilor de Cultură.

Comisiile reunite de Cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat marţi, în unanimitate, aviz favorabil jurnalistului Radu Călin Cristea, propus ca director general interimar al SRTV.

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea a anunţat, marţi, 12 iunie, că USL îl propune pe Radu Călin Cristea pentru a deveni noul director al Societăţii Române de Televiziune (SRTV).

Radu Calin Cristea a fost propus de USL la conducerea SRTV

După ce conducerea SRTV a fost demisă prin respingerea raportului de activitate al instituţiei de către senatorii şi deputaţii din Comisiile pentru cultură, liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea a anunţat că USL îl propune pe Radu Călin Cristea pentru funcţia de conducere a SRTV. Radu Călin Cristea este un scriitor, eseist şi ziarist, născut la Ineu, în urmă cu 57 de ani, care în perioada 1990-2002, a fost colaborator şi redactor la programul Actualitatea Româneasca la Radio Europa Liberă.

Împotriva raportului SRTV au fost exprimate 16 voturi şi au fost două abţineri, conform Agepres. La acest vot însă nu au participat parlamentarii PDL, pentru că nu au existat rapoartele Comisiilor de buget-finanţe. Astfel, preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că dezbaterea rapoartelor pe 2010 şi 2011 a fost în afara Regulamentului celor două Camere ale Parlamentului.

Rapoartele de activitate ale SRR pentru perioada 2009-2011 au fost amânate pentru o altă şedinţă a Comisiilor de cultură. Raportul SRTV pe 2010 a fost adoptat cu 17 voturi pentru şi o abţinere, pentru că în cazul respingerii lui toate deciziile CA al SRTV din 2010 ar fi devenit nule.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult