Acasa Cultura-ReligieCultura Valcea: Mormant din Epoca Bronzului intr-un cartier din Ramnic

Valcea: Mormant din Epoca Bronzului intr-un cartier din Ramnic

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Un mormant triplu din Epoca Bronzului a fost descoperit in curtea unei case din cartierul Copacelul al municipiului RamnicuValcea, a declarat, vineri pentru Agerpres, Mariana Iosifaru, arheolog in cadrul Muzeului Judetean de Istorie.


„O familie, care dorea sa isi construiasca, luna trecuta, o fosa septica, a descoperit din intamplare in curtea casei urmele unei locuinte preistorice si a unui mormant. Echipa de arheologi care a ajuns acolo a descoperit ca este vorba de o locuinta si un mormant triplu care dateaza din sec. XIII-XII i.Chr., mai exact la trecerea din Epoca Bronzului la prima Epoca a Fierului. in mormant se aflau trei persoane in pozitie chircita – un copil, un matur si un adult peste care erau asezate funerar doi bolovani din roca locala (siga)”, a precizat Mariana Iosifaru.

Alaturi de mormant s-au gasit fragmente ceramice decorate cu brauri alveolate. Ansamblul descoperit se afla pe malul paraului Sarat, pe vechiul drum Ramnicu Valcea – Ocnele Mari. Fragmentele umane au fost transportate la Institutul de Tracologie din Bucuresti pentru a se afla cu acuratete perioada in care au fost inmormantate.

0 comentariu

fanariotu 09-06-2010 - 14:37

Aceeasi masura ar trebui luata si la noi impotrva demagogilor,sa-i castram chimic la limba.!

Himler 10-06-2010 - 04:22

Pedofilii trebuie sa fie tratati la psihiatrie si sa faca dupa aia un stagiu de recuperare la mititica.

Hitler 10-06-2010 - 11:31

Alle solche arshlohern, die sich so benemem mit die kindern solen umgebracht sein, heil!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult