Acasa Cultura-ReligieCultura Venezuela castiga la Moscova

Venezuela castiga la Moscova

scris de Ziua Veche
1 afisari

Filmul venezuelean „Hermano” (Fratele) a fost distins, sambata seara, cu marele premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Moscova. Premiul i-a fost înmanat regizorului Marcel Rasquin, în cadrul unei gale, de catre presedintele juriului, regizorul si producatorul francez Luc Besson.

„Hermano” este filmul de debut al lui Rasquin si spune povestea a doi tineri fotbalisti dintr-un cartier. În competiţie au participat 17 lungmetraje, care, în opinia directorului de program al festivalului, criticul Kirill Razglov, pot fi împarţite în doua categorii: din fostul lagar socialist si cele latino-americane. Premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit polonezului Jan Kidawa-Blonski, pentru filmul „Mica Roza” („Little Rose”). Premiul special al Festivalului i-a fost decernat germanului Johannes Naber, pentru filmul „Albanezul”. Franţuzoaica Emmanuelle Beart a fost distinsa cu premiul pentru cea mai buna actriţa. Potrivit site-ului Festivalului http://www.moscowfilmfestival.ru, premii speciale au primit si filmul romanesc „Despre alte mame”, de Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan, si „Precum raiul pe pamant”, din Cehia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult