Acasa Cultura-ReligieCultura Vezi ce se petrece la Festivalul Medieval al Cetăţii Râşnov

Vezi ce se petrece la Festivalul Medieval al Cetăţii Râşnov

scris de R. C.P.
2 afisari

Prima ediţie a Festivalului Medieval al Cetăţii Râşnov, organizat de Ordinul Cavalerilor de Malta şi Primăria oraşului, se desfăşoară vineri, când se vor întâlni 200 de cavaleri, cei mai mulţi din Italia, dar şi din Austria, Germania şi România.

cetatea_rasnov_festivalDupă slujba de la biserica Sf. Nicolae Vechi cu prilejul sărbătorii Sf. Ioan Botezătorul, patronul spiritual al Ordinului Cavalerilor de Malta, va urma, începând cu ora 12,30, în sunet de trompetă, parada călare şi pe jos a Cavalerilor de Malta de la biserică spre centrul oraşului, transmite Agerpres.

La ora 13,00, trompeţii vor anunţa venirea cavalerilor în piaţa din centrul oraşului, unde are loc ceremonia oficială de primire.

De la ora 13,30, timp de o oră, la Biserica Evanghelică din centrul oraşului va avea loc un concert de orgă, apoi trompeţii vor anunţa plecarea către Cetatea Râşnov, unde la ora 15,00 va avea loc primirea tradiţională a acestora.

Ediţia din acest an a festivalului este dedicată împlinirii a 800 de ani de la aşezarea cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei.

Toţi cei 200 de cavaleri care participă la festival vor vizita, în cursul zilei de sâmbătă, cetăţile medievale din localităţile Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer urmând ca duminică, după întâlnirea pentru impresii, să părăsească Râşnovul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult