Acasa Cultura-ReligieCultura Vezi de ce l-a urmărit MI5 pe Charlie Chaplin

Vezi de ce l-a urmărit MI5 pe Charlie Chaplin

scris de M.A.
5 afisari

Charlie Chaplin a devenit subiectul unei investigaţii efectuate de serviciul britanic de informaţii MI5, după ce SUA ar fi legat numele lui de comunism.

Charlie Chaplin in 1952

Charlie Chaplin in 1952

Totuşi, documentele arată că MI5 nu a găsit dovezi privind apartenenţa la comunism a marelui regizor. În 1952, Charlie Chaplin a sosit în Marea Britanie pentru premiera unei pelicule, unde a aflat că nu va mai avea permisiunea să se întoarcă în America. Era perioada audierilor McCarthy, o vânătoare de comunişti, inclusiv la Hollywood, transmite BBC, preluat de Rador.

Ce a descoperit MI5 au fost doar câteva dovezi despre simpatii pentru aripa stânga. Totuşi, serviciul de informaţii nu a reuşit să rezolve misterul privind locul naşterii lui Charlie Chaplin. FBI credea că numele adevărat al artistului ar fi fost Israel Thorstein, dar verificările din Marea Britanie nu au putut stabili originile lui Charlie Chaplin.

1 comentariu

contra 17-02-2012 - 15:20

Si evreu, si pedofil, si comunist…nu e cam mult?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult