Acasa Cultura-ReligieCultura Vezi premiile Festivalului de Film de la Berlin

Vezi premiile Festivalului de Film de la Berlin

scris de A.P.
1 afisari

Ursul de Aur pentru cel mai bun film, în cadrul celei de-a 62-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin, a fost câştigat de filmul italian ‘Cesare deve morire’ (Cezar trebuie să moară), o adaptare în parte film documentar, în parte eseu, după celebra piesă shakespeariană ‘Julius Caesar’ a regizorilor Paolo şi Vittorio Taviani.

Paolo şi Vittorio Taviani

Vezi premiile Festivalului de Film de la Berlin

Cineastul german Christian Petzold a primit Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor cu producţia ‘Barbara’, considerată marea favorită la Ursul de Aur. Aceasta este cea de-a cincea colaborare dintre regizor şi actriţa germană Nina Hoss. În film Hoss joacă rolul unui medic din Republica Democrată Germană a cărei aplicaţie pentru viză este respinsă.
Lutz Ride Meier a primit Ursul de Argint pentru ‘o extraordinară contribuţie artistică adusă cinematografiei‘ cu drama istorică chineză ‘White Deer Plain’ (‘Bai Lu Yuan’) în regia lui Wang Quan’an. Ursul de Argint pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de tânărul danez Mikkel Folsgaard Boe pentru drama istorică ‘A Royal Affair’ (‘En Kongelig Affere’) de Nikolaj Arcel. În acest film el a interpretat rolul regelui danez Christian al VII-lea. Regizorul Nikolaj Arcel şi Rasmus Heisterberg au primit şi premiul pentru scenariu cu aceaşi producţie.
Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare feminină a fost câştigat de o actriţă amatoare din Republica Democrată Congo, Rachel Mwanza care interpretează rolul unui copil soldat în producţia ‘Rebel’ a cineastului canadian Kim Nguyen. Acest film spune povestea micuţei Komona, o fetiţă de doar 12 ani ce a fost răpită din satul ei de rebeli înarmaţi, este obligată să-şi împuşte părinţii şi apoi să devină amanta comandantului grupului de rebeli care a răpit-o.
Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj a fost câştigat de un alt portughez, Joao Salaviza, cu filmul ‘Rafa’. Drama americană ‘Keep The Lights On’ de Ira Sachs a primit premiul ‘Been Teddy’ pentru cel mai bun film, un premiu ce recompensează filmele ce tratează problemele minorităţilor sexuale. Premiul special al Asociaţiei German Art House Cinemas a fost oferit producţiei franceze ‘A moi seule’ de Frederic Videau, transmite Agerpres.

1 comentariu

Ivan 19-02-2012 - 12:52

Si noi ce-am primit? Nimic? Ma mira! Poate ne va spune Tudor Giurgiu, prezent acolo pe banii CNC.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult