Acasa Cultura-ReligieCultura Victor Rebengiuc va primi o stea pe Walk of Fame din Bucureşti – VIDEO

Victor Rebengiuc va primi o stea pe Walk of Fame din Bucureşti – VIDEO

scris de A.B.
4 afisari

Actorul Victor Rebengiuc va primi joi, în ziua în care împlineşte 78 de ani, o stea pe Walk of Fame din Bucureşti.

Victor Rebengiuc in Morometii

Victor Rebengiuc în "Moromeţii"

Potrivit unui comunicat al Teatrului Metropolis, evenimentul, care va avea loc în Piaţa Timpului, de la ora 14,00, va fi urmat, seara, de proiecţia filmuluiMoromeţii„, de Stere Gulea, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală, informează Agerpres.

Victor Rebengiuc este ce-a dea doua personalitate a culturii româneşti care primeşte o stea pe Walk of Fame-ul bucureştean după Florin Piersic, cel care a inaugurat pe 31 ianuarie spaţiul dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului din România.

Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933. Acesta este absolvent al UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti în 1956, iar din 1957 devine membru al trupei Teatrului Bulandra.

Între 1990-1996 a fost rector al UNATC „I. L. Caragiale” Bucureşti, iar între 1996-1998 a fost director al Teatrului Bulandra. A jucat, însă, şi în spectacolele altor teatre, cum ar fi Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Cluj Napoca sau Teatrul Arca.

Este căsătorit, din 1965, cu actriţa Mariana Mihuţ şi au împreună un băiat pe nume Tudor. În anul 2004 a fost declarat actorul anului alături de o altă mare actriţă, Maia Morgenstern.

Printre filmele în care a jucat se numără „Pădurea spânzuraţilor” (1964), de Liviu Ciulei, „De ce trag clopotele, Mitică?” (1981), în regia lui Lucian Pintilie, „Faleze de nisip” (1983), în regia lui Dan Pizza, sau „Balanţa” (1992), în regia lui Lucian Pintilie.

Recent, Victor Rebengiuc a jucat în pelicula „Medalia de onoare”, în regia lui Călin Netzer, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor la Salonic şi premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

În 2004, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră.

2 comentarii

Anonim 14-02-2011 - 15:14

Domnului Rebenciuc;
O sincera si veche admiratie pentru etalarea spiritul romanesc si transcedental-optimist alaturi de tinerii colaboratori ai Teatrului National.
O adevarata sursa romaneasca de emulatie spirituala scenica
si, in aceeasi masura, o adevarata sursa de confluentare instantaneu-emotionala a energiilor patriotice romaneasti din sala de spectacole/audientza.

Liviu 20-02-2011 - 14:32

Vai de ea de informatie … Unde o fi Piata asta a „timpului” Dumnezeu stie !? Sa se dea un punct de reper mai cunoscut, pe care sa-l stim si noi, nu niste nume dintr-astea noi de care nu stie nimeni in afara de aia de le-au botezat. Si „Walk of faime”-ul asta este pe o strada (cunoscuta ?) sau este o alee din aceasta piata ?

Acolo la Muzeul „taranului roman” este o sala de spectacol/cinema deosebit de frumoasa de care nu stiu cati stiu ! Se proiecteaza de asemenea filme foarte bune si interesante insa venite pe alte „canale” … Nu stiu daca d-nul Victor Rebengiuc sau d-nul Stere Gulea sunt prea incantati de aceasta situatie !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult